Café Maurits in Amsterdam

Café Maurits in Amsterdam

De hoofddorpplein buurt in Amsterdam Zuid is sinds een half jaartje een nieuw restaurant rijker. Café Maurits heeft de uitstraling van een gezellig eetcafé, maar dan met goede gerechten en dito wijnen. Een leuke spot om een avond te tafelen in een ongedwongen sfeer.

De kaart wisselt ongeveer iedere maand. We proefden verschillende gerechten waaronder een bisque van garnalen en krab en gerookte beef tataki. Gevolgd door een ravioli met witte truffel- salie saus en getoofde runderwang.

Café Maurits in Amsterdam
Café Maurits in Amsterdam

Tot slot konden we de dessert niet weerstaan. Een mooi gerechtje is de millefeuille en minstens zo lekker is het “Maurits” hazelnoot taartje. Eigenaar Vincent serveerde bij elk gerecht een bijpassende wijn. Voor zo’n toegankelijk restaurant is de wijnkaart behoorlijk uitgebreid. Ze focussen voornamelijk op klassieke stijl wijnen, maar hebben ook wat vin nature. Keuze genoeg in ieder geval.

Café Maurits in Amsterdam

En waarom heet het restaurant nu café Maurits? Dat is de naam van Vincents opa. Vonden ze leuk. Wij vinden Maurits ook leuk.

Ben je nou benieuwd naar de hele lijst met nieuwe restaurants van 2023? Check dan even dit lijstje.

Café Maurits in Amsterdam