De beste ijssalons van Rotterdam

De beste ijssalons van Rotterdam

We krijgen weer zomerse temperaturen dus het moment om op zoek te gaan naar de beste ijssalons. Voor een beetje verkoeling of voor dat echte vakantiegevoel. En dat laatste krijg je wat mij betreft toch eigenlijk alleen maar van het allerbeste vers en ambachtelijk Italiaans ijs. Dit zijn de beste ijssalons van Rotterdam:

De Ijssalon – Een begrip in Rotterdam. Eigenaar Robin Alting heeft inmiddels maar liefst vier zaken en is te vinden aan de Meent, West-Kruiskade, de Markthal en in Barendrecht. Vers ambachtelijk ijs waar men graag even voor in de rij gaat staan. Echt een van de beste ijssalons van Rotterdam.

Venezia – Sinds 1964 wordt hier volgens familierecept ambachtelijk Italiaans ijs gemaakt. In 2016 beloonde De Gouden Spatel deze ijssalon nog met de titel lekkerste ijs uit de regio Rotterdam. Absoluut de moeite waard dus om te gaan proeven!

De IJsmaker – An ice-cream a day keeps the doctor away! Een mooi motto als je het ons vraagt en een perfect excuus om bij deze IJsmaker een lekker ambachtelijk ijsje te scoren.

Capri ijssalon – De familie Burdo maakt hier meer dan 40 verschillende soorten super vers ijs, dus het is hier lastig kiezen. Kwestie van veel terugkomen dus en heel veel proeven bij de zaken aan het Middellandplein of Kareldoormanstraat. De ijstaart is hier trouwens ook een aanrader.

De beste ijssalons van Rotterdam
De IJsmaker

Angelo Betti – Waarschijnlijk de oudste ijssalon van de stad met een mooi verhaal. In 1922 kwam Angelo Betti aan in de Rotterdamse haven waar hij uiteindelijk strandde. Je raadt het al, hij begon een klein ijsatelier en maakte het lekkerste ijs van de stad. Inmiddels is het aan de vierde generatie om de traditie in ere te houden. Het ijs is nog altijd superlekker.

De Ijsboutique – Sinds een paar jaar heeft de Witte de With een ware frietboutique. Daar eet je top frietjes maar Pebbles en Sammy hebben ook waanzinnig lekker ijs in hun Ijsboutique. Naast de klassieke smaken vind je hier ook raspbery crumble pie en honing-vijgen ijs. Super lekker!

De beste ijssalons van Rotterdam
De Ijsboutique

Gusto – Dit restaurant verkoopt dus ook ijsjes. En wat wel goed is om te weten is dat ze hier ijs maken van biologische melk en geen kleur- of geurstoffen toevoegen.

Gie Gelato – Als je in de buurt bent van de Stadhoudersweg dan is dit het adres voor een heerlijk ijsje.

Gelato! Gelato! Een nieuwkomer in Kralingen. Bij Osteria Vicini kun je nu terecht voor heerlijk versgedraaid (sorbet)ijs. Bij de knalroze counter bestel je vooral klassieke smaken zoals pistache, aardbeien, straciatella of fris cirtoenijs.

Lees ook: de beste sushi van Rotterdam of brunchen in Rotterdam.

Op zoek naar een leuk terras in Rotterdam? Check hier ons overzicht met de beste terrassen van deze stad.

De beste ijssalons van Rotterdam
Het terras van Ijssalon Capri

Check voor meer zomerse tips mijn nieuwe boek Aan de Kust. Hierin staan meer dan 200 adressen om aan de Nederlandse kust te overnachten, eten, drinken en leuke dingen te doen. Je bestelt het boek bij Bol.com

De leukste strandtenten aan de Nederlandse kust