Kafé Kontrast in Amsterdam

Het nieuwe Kafé Kontrast is een pretentieloos restaurant waar je heerlijk kunt dineren in ongedwongen sfeer met een bijzonder internationale kaart!

Eerder schreven we al over Kafé Kontrast in onze lijst met nieuwe restaurants in Amsterdam in 2023
Het restaurant viel vooral op door de bijzondere combinatie van keukens die de kaart vormen. Een mix van Scandinavische, Indonesische én Franse gerechten. En dat intrigeerde zodanig dat we er gingen eten!

Het restaurant zit in de Pijp aan de Ceintuurbaan. Bij binnenkomst krijg je meteen een huiskamer gevoel. Het interieur heeft het simplistische van Scandinavië, met gezellige, Franse elementen en kleine Indonesische details. En dat geeft de zaak een warme, ongedwongen sfeer.

En ook het vriendelijke personeel draagt daar aan bij! Er werd meteen een informeel praatje met ons gemaakt en al onze vragen over Kafé Kontrast werden enthousiast beantwoord. 

Het menu is recht toe, recht aan, waarbij je kunt kiezen uit diverse small plates, twee big plates, een aantal toetjes en twee cocktails. Niet te veel poespas en ook weinig ruimte voor verspilling!

Als voorgerecht gingen we voor de geroosterde knolselderij met prei, citroengras beurre blanc, geroosterde hazelnoot en peer. Naast dat het er prachtig uitzag met de krullen van de knolselderij, was het ook nog eens heel smaakvol! Het frisse van het citroengras complimenteerde de rokerige smaak en de hazelnoot gaf een goeie bite aan het geheel.

Als hoofdgerecht kozen we de lam filet in rode wijn jus met emping infused kokosnoot boerenkool en koriander olie. Een hele mond vol, maar wel een complexe combinatie die verrassend goed werkt! 
Daarnaast kregen we Sumatraans gekruide, geroosterde aardappels erbij. Een bijzondere side door de ruime hoeveelheid aan kruiden.
Bij een mooi stukje vlees hoort natuurlijk een goed glas rood, dus we lieten ons adviseren en kregen een kruidige rode wijn, met een hint van kaneel, helemaal passend bij het kruidige gerecht.

Als nagerecht gingen we voor een tropische, kokos crème brûlée, met een citroengras, chili gin & tonic. Wederom een bijzondere combinatie die verrassend goed werkt!

Naast dineren, kun je bij Kafé Kontrast ook terecht voor een goede brunch! Daarnaast worden er ook regelmatig gezellige evenementen georganiseerd. Check daarvoor vooral even de socials!

Lees ook: Restaurants in de Pijp en nieuwe restaurants in Amsterdam.