Kanteen25 in Amsterdam

Kanteen25

Bij Kanteen25 kun je lunchen, borrelen en dineren op het Marineterrein met uitzicht op het water. Een maatschappelijk verantwoord restaurant en een culinaire speelplaats.
Wij gingen langs voor een diner op een warme zomeravond en streken neer op het terras. 

Kanteen25 heeft een sterke focus op duurzaamheid. Zo werken ze samen met locale partners, hebben ze een zero-waste policy, beperken ze hun uitstoot en hebben ze een hospitality programma dat vluchtelingen traint om in de keuken te werken. Een bewust restaurant dus, dat een maatschappelijk steentje bijdraagt.  

Kanteen25
Kanteen25

De kaart is divers en wisselt regelmatig met oog op seizoensproducten. Gerechten zijn a la carte te bestellen, maar je kunt ook kiezen voor een 3-gangen menu wat net voordeliger uitvalt. 
Wij gingen voor a la carte en bestelden de asperges met parmezaan en steak tartare als voorgerechten. 

Kanteen25
Kanteen25

Qua hoofdgerechten kozen we voor de zeebaars met zeekraal en wederom de asperges. Dit keer als klassieker met eieren en ham. Daarnaast bestelden we een hele artisjok en seizoensgroenten als bijgerechten. 
Een tafel vol smaakvolle, zomerse gerechten op een zomerse avond.

Kanteen25
Kanteen25

Voor wie wat zoets wilt na het eten, staan er diverse desserts op de kaart zoals een rabarber bavarois en aardbei met basilicum yoghurt ijs. Maar wij gingen voor een frisse cocktail!

Kanteen25 heeft een hoog, ruim terras waar je de hele dag kunt zitten. Beschut onder de bomen of in het zonnetje. Maar het restaurant is ook binnen ruim opgezet, wat het een geschikte locatie maakt voor groepsevenementen. 

Kanteen25

Tevens kun je overnachten in een van de kamers van Rooms25, van een knusse designroom tot de ruimere, superieure kamers. En ’s ochtends kun je dan heerlijk ontbijten!

Het restaurant organiseert zelf ook diverse evenementen zoals cocktail nights, diverse workshops en de K25 Market. Check daarvoor vooral even de website!
Kanteen25 is van woensdag tot en met zondag geopend en reserveren kan hier.

Lees ook: De leukste strandtenten in Noordwijk, Lekker lunchen op het terras in Amsterdam en Nieuwe restaurants in Amsterdam.