Lekker lunchen in Haarlem

Lekker lunchen in Haarlem

Haarlem is een van onze favoriete steden voor een dagje shoppen en lunchen buiten Amsterdam. De stad heeft veel leuke boetiekjes leuke restaurants.Bij deze restaurants kun je lekker lunchen in Haarlem:

ML Bistro

In het statige pand aan de Oude Groenmarkt heeft ML naast het Michellinsterrestaurant ML ook een mooie bistro. Hier serveren ze toegankelijkere gerechten, perfect dus voor de lunch. Neem plaats in een van de prachtige stijlkamers en geniet van de fijne ambiance in het 18eeeuwse pand. De lunchkaart biedt opties zoals broodjes en salades maar als je meer tijd hebt kun je ook het uitgebreidere 3-gangenmenu nemen voor EUR 35,-.In de zomer zit je hier trouwens top op het ruime terras aan de Oude Groenmarkt. Lees hier meer over mijn ervaring bij ML.

Lekker lunchen in Haarlem
ML Bistro – Fotocredits: Dongen

Frenchie

Een top plek om te brunchen en lunchen in Haarlem. Bij Frenchie kun je de hele dag door lekkere gerechten scoren. Voor de zoetkauwen onder ons hebben ze hele lekkere French Toast van briochebrood of neem de Frenchie’s famous pancakes. Ben je meer van de hartige lunch dan bestel je een van de lekkere salade bowls of slow roast pork taco’s. Ook de inrichting is een bezoekje waard. Met veel knusse hoekjes en gezellige kleuren heerst er een gezellige en huiselijke sfeer.

Ratatouille Food & Wine

Uitgebreid en in style lunchen doe je bij Michelinsterrestaurant Ratatouille aan het Spaarne. Chef Jozua Jaring legt je volledig in de watten met zijn Chef’s Experience menu. Het lunchmenu is hetzelfde als het dinermenu dus je hebt keuze uit 4-, 5- of 6-gangen. De gerechten zijn top. Niet te veel poespas met schuimpjes maar bourgondische rijke gerechten. Bij mooie zomerse dagen heeft Ratatouille tijdens de lunch een aantal tafels aan het water beschikbaar. Lees hier meer over ons diner bij dit restaurant.

Lekker lunchen in Haarlem
Ratatouille Food & Wine

 

By Lima

Een leuke plek voor ontbijt, lunch of een koffietje met een taartje. Op de lunchkaart veel gezonde en biologische opties zoals veggie bowls en broodjes met mango hummus en avocado of gerookte zalm met quinoa, boontjes en kruiden roomkaas. Naast de lunchkaart hebben ze veel lekkere huisgemaakte taarten en zoetigheden. Lekker girlie. En dat geldt ook voor het interieur!

Lekker lunchen in Haarlem

 

Ted’s Haarlem

Het populaire Ted’s heeft nu ook een gloednieuwe zaak in Haarlem. Net als in Amsterdam, Utrecht en Den Haag kun je hier de hele dag lekker brunchen en lunchen. Neem de heerlijke eggs Benedict of Ted’s French toast. Heb je zin in een boozy brunch dan wordt je verleid door combi menu’s met champagne, Bloody Mary’s en Mimosa’s. We tipten deze spot trouwens ook al in ons lijstje met leukste lunchadressen in Den Haag.

Toujours

Aan de Oude Groenmarkt in het hart van de stad vind je deze Frans georiënteerde bistro. In de zomer is het hier heerlijk mensen kijken op het (verwarmde) terras en binnen zit je gezellig in een van de knusse bankjes. Op de lunchkaart vind je hele lekkere sandwiches en rolls. Een echte aanrader is trouwens de Toujour bowl met tonijn of beef. De signature gerechten zijn de Côte de boeuf en de kreeft maar die staan alleen op de avondkaart. Dit is dus een kwestie van terugkomen voor het diner.

Lekker lunchen in Haarlem
Toujours

Fortuyn

Bij Fortuyn is het de hele dag gezellig druk. Het interieur is warm met bakstenen muren, mooie leren stoelen en een prettige afwisseling van hoge en lage tafels. Op de lunchkaart vind je gerechten zoals tuna melt, diverse salades, club sandwich en lekkere burgers. Dit is overigens ook een leuke borrelplek voor na je shoppingspree. Aan reuring geen gebrek in deze levendige zaak.

Lekker lunchen in Haarlem
ML Bistro

Jetties

Bij Jetties kun je terecht voor lekkere broodjes, salades, verse smoothies en sappen. Ze gebruiken voor alle gerechten alleen maar biologische ingrediënten. Het is hier dus niet alleen lekker maar ook verantwoord dus. Oh en in de zomer is dit een leuke plek om een lekker ijsje te scoren.

Lees ook: Brunchen in Rotterdam en lunchen in Den Haag.

Lekker lunchen in Haarlem
By Lima