Restaurant Lars Amsterdam. Fine dining in de Houthavens

Restaurant Lars Amsterdam. Fine dining in de Houthavens

Lars Amsterdam heeft in september haar deuren geopend in de Houthavens. Een prachtig nieuw restaurant van Lars Scharp en Floor Wiggers.

Lars start zijn carrière bij Paul Fagel en Robert Kranenborg. Hierna werkte hij jaren in de keuken van Aan de Poel** en was daar de rechterhand van Stefan van Sprang. Bij dit met twee Michelinsterrenbekroonde restaurant leerde hij de jonge stoere Floor Wiggers kennen. En hier sloeg de vonk over. Inmiddels een paar jaar later verwezenlijken ze hun droom om samen een restaurant te openen. Bij binnenkomst heb je meteen een wow momentje. Vanuit het ruim opgezette restaurant heb je een wijds uitzicht over de Houthavens en het IJ. Een unieke plek met een hoop reuring.  Het oogstrelende interieur is eclectisch met een stoer randje zoals het street art boven de keuken.

Restaurant Lars Amsterdam. Fine dining in de HouthavensMet veel enthousiasme worden we ontvangen en nemen we plaats aan het raam. De sympathieke Lars komt zichzelf voorstellen en legt uit wat hij vanavond voor ons in petto heeft. Om te beginnen de tonijn sashimi met sesam, wakame en wasabi. In dit gerecht komt zijn liefde voor de Aziatische keuken naar voren. Een heerlijk licht begin.

Floor zorgt voor de wine pairing. Bij de klassieke Griet met witte port, spitskool en truffel kiest ze voor Bouzeron 2016, 100% Aligoté uit de Bourgogne. Daar waar je een Chardonnay uit dezelfde streek verwacht stapt Floor af van het geijkte en verrast met deze mooie wijn. Een dame met pit en lef. Leuk!

Restaurant Lars Amsterdam. Fine dining in de HouthavensAan entertainment geen gebrek deze avond. Bij de wijnen en tussen de gangen door worden er mooie verhalen verteld door het team. Het enthousiasme is aanstekelijk. Floor weet het mooi te vertellen. De volgende wijn – Château du Moulin-a-Vent – krijgt als intro dat hij ruikt naar een sigarenkistje. Dit is een elegante wijn van 100% Gamay. Een mooie begeleider van de kwartel met prei, bockbier een aardpeer.

Restaurant Lars Amsterdam. Fine dining in de HouthavensTerwijl er weer een enorm schip voorbij vaart vervolgen we met het hoofdgerecht. Mooi gegaard rund met morilles en bospeen. Hierbij een mooi glas Sangiovese van het huis Pergolaia en wij zijn meer dan tevreden. We kunnen niet anders zeggen dan dat het menu top is. Kies je liever voor een robuuster hoofdgerecht ipv een menu? Dat kan ook. Op de kaart prijken heerlijke klassiekers zoals de Côte de Boeuf, Bresse kip en zeetong.

Restaurant Lars Amsterdam. Fine dining in de HouthavensEigenlijk zijn we voldaan na deze prachtige gerechten maar laten ons nog verleiden door een dessert. En daar krijgen we geen spijt van. Eerlijk gezegd was dit zelfs het beste gerecht van de avond.

Lars laat ons het nieuwe dessert proeven voor de volgende kaart en is benieuwd naar onze mening. Daar konden we heel duidelijk over zijn. Dit gerecht is subliem! Bestel dus vooral de Custard Basmati met kweepeer, Kombucha en pistache. Heerlijk! Restaurant Lars Amsterdam. Fine dining in de HouthavensNiets anders dan lof voor deze diner ervaring. De eerste weken zijn altijd spannend bij een opening en iedereen moet nog even zijn draai vinden. Maar als deze equipe helemaal op elkaar is ingespeeld gaan ze ongetwijfeld hoge ogen gooien. Het klopt wat ze neerzetten en ze hebben absoluut de gun factor. Hou Lars Amsterdam in de gaten en ga het vooral zelf ervaren. Ik kom hier met alle plezier nog een keer terug.

Lars Amsterdam

Danzigerkade 179

Amsterdam

Lees in deze categorie ook: MOS Amsterdam, 212, Bord’Eau of Daalder.