Restaurant MARIS PIPER in Amsterdam

Restaurant MARIS PIPER in Amsterdam

Freek van Noortwijk, Guillaume de Beer en Johanneke van Iwaarden. Beter bekend als het zeer succesvolle trio achter restaurant Breda openen volgende maand een nieuw restaurant. Deze foodhelden openden al meerdere succes concepten zoals dus Breda, Guts & Glory en Pita kebab en falafel en nu medio februari Maris Piper. Dit team heeft haar sporen wel verdiend dus dit beloofd wat!

Maris Piper wordt een luxueuze eigentijdse Brasserie in het hart van de Pijp. Een lekkere plek met een ongedwongen setting en met een kaart vol comfortfood en goede wijnen. Een brasserie waar je, net zoals ze dat in Parijse bistro’s doen, voor lunch & diner gewoon kan kiezen van dezelfde kaart.

Op deze kaart niet zomaar comfortfood, zo kun je bijvoorbeeld beginnen met wodka & kaviaar of een fruits de mer plateau. Aangevuld met publiekslievelingen zoals de Beef Wellington, dé bekende Guts & Glory kip of ‘Mac & Cheese’. Daarnaast gelukkig ook veel aandacht voor de wijnkaart. Je kunt hier uiteraard vele wijnen per glas bestellen maar er zijn naar verluid ook bijzondere wijnen en vintages. Daar worden wij wijnliefhebbers heel blij van!

 

Chef’s Table

Als kers op de taart openen ze in het achterste deel van het restaurant een unieke Chef’s Table. Slechts 12 gelukkigen kunnen hier plaatsnemen. Gasten hebben een eigen entree en gaan genieten van een dégustation menu van 18 kleine gangen. Klinkt goed toch?

Volgens Team Breda zal Maris Piper een gat in het Amsterdamse Culinaire veld vullen. Daarnaast is een high end brasserie een hele mooie aanvulling op het toch nog wat sudentikoze aanbod in de Pijp. Wij kunnen nu al niet wachten tot ze open gaan en natuurlijk om te gaan proeven! Binnenkort dus zeker meer over deze nieuwkomer.

Maris Piper

Frans Halsstraat 76

Amsterdam

Lees in deze categorie ook: De beste sushi van Amsterdam, Restaurants in de Jordaan en restaurants in Westerpark.