Bodega El Pimpi – Malaga

In het hart van het 18e eeuwse centrum vind je een van de oudste maar absoluut de beroemdste tapasbar van Malaga. Bodega El Pimpi. Hier zit het al jaren lang, iedere dag bomvol met Spanjaarden. En dat kan niet zonder reden zijn. Als je door de kleine gangen loopt naar het restaurant kom je langs hun wall of fame met daarop de ene na de andere celebrity die bij El Pimpi is geweest. Gasten als Antonio Banderas, Rafael Nadal, popband Mana, de hertogin van Alba en leden van de Picasso familie, ze zijn hier allemaal geweest. Een aantal van hen hebben zelfs hun bezoek vereeuwigd door hun handtekening te zetten op een van de oude wijnvaten in het restaurant.

Het hele jaar is deze zaak populair onder de lokale bevolking maar ook bij de toeristen. Je kunt in de winter binnen in een van de vele ruimtes eten en borrelen en in de zomer hebben ze een groot terras aan de achterkant van het restaurant waar je uitkijkt op het prachtige theatro Romano.

De zaak is super levendig en ziet er heel knus en gezellig uit. Het is dus zeker leuk om hier even naartoe te gaan maar dit is toch niet de plek waar je het allerbeste eten van de stad gaat vinden als je het mij vraagt. Wat hier wel een aanrader is om een glaasje vino dulce te proeven. Een zoete versterkte wijn gemaakt van o.a. Pedro Ximénez en moscatel druiven. Deze wijn is de specialiteit van de streek en komt vooral uit de Sierra de Amijara, Antequera, Velez Malaga, San Pedro Alcantara en Archidona.

Als je echt even mee wil doen met de Malagueños dan is een bezoekje aan hun hang out zeker de moeite waard!

Een fietstour in Malaga is natuurlijk super leuk om te doen. We gingen zelf met een Nederlandse gids van Baja Bikes langs de highlights van het historische centrum van Malaga. Check via deze link alle verschillende fietsroutes en tarieven.

Bodega El Pimpi

Calle Granada, 62 y Calle Alcazabilla

29015 Málaga

Ben je benieuwd naar andere restaurants in Malaga? Lees dan hier het complete overzicht met restaurants in deze Spaanse stad.