Het nieuwe restaurant Daalder in Amsterdam West

Het nieuwe restaurant Daalder in Amsterdam West

Restaurant Daalder heeft een nieuwe locatie in Amsterdam West. Het Michelinsterrestaurant had net een ster gekregen waarna het team een paar maanden later de figuurlijkje verhuiswagen liet voorrijden om op een ruimere locatie verder te gaan.

Het nieuwe restaurant Daalder heeft haar deuren geopend aan Postjesweg 1 op de plek waar eerst Edel by Dennis te vinden was. Op de nieuwe locatie is de setting heel anders dan in het vorige restaurant in de Jordaan. Van intiem en klassiek is Daalder naar groots en modern gegaan. De uptempo muziek zet bij binnenkomst meteen de toon in het decor van neonverlichting en kleurrijk street art.

Het nieuwe restaurant Daalder in Amsterdam West

Op een regenachtige zondagmiddag schuiven we aan voor een 4-gangenlunch. We beginnen met een glas champagne en amuses. Chef Dennis Huwaë heeft Molukse roots en die invloeden uit de Molukse keuken vind je hier en daar terug zijn gerechten. Waaronder zijn bekende saté ayam amuse.

Het nieuwe restaurant Daalder in Amsterdam West

Nadat de smaakpapillen zijn geactiveerd gaan we van start met de eerste gang. Een 65 graden hoeve ei met cepes, kerrie en kaffir. Een heerlijk lauwwarm herfstgerecht, precies waar je zin in hebt op zo’n regenachtige dag.

Ook van de pikante pulpo met fregola, grapefruit en flinterdunne krijg je een gevoel van welbehagen. Top gerechtje! Bij dit gerecht serveert sommelier Pardon Taguzu geen glas wijn maar een glas Vuurzee Vonkelbier. Deze haalt de grapefruit uit het gerecht helemaal naar boven. Vuurzee is een lichte tripel die wordt gemaakt met de pinot noir druif en champagnegist. Echt weer eens wat anders.

Het nieuwe restaurant Daalder in Amsterdam West

Naarmate de middag vordert wordt de muziek wat uitbundiger en vloeit de wijn rijkelijk. In ons geval is dat Estate Reserve van wijnhuis Glenelly uit Stellenbosch. De wijn is een blend van cabernet sauvignon, syrah, cabernet franc, merlot en een vleugje petit verdot. “Hij past perfect bij het volgende gerecht” wordt er gezegd. Wat dat gerecht is blijft nog een verrassing. Maar eigenlijk laat het zich wel raden. Bij Dennis krijg je vaak eend in het menu en laat deze wijn daar nou eens prima bij passen. En ja, mijn inschatting blijkt te kloppen. Dit keer serveert Huwaë eend met sinaasappel en amandel. Erg lekker!

Het nieuwe restaurant Daalder in Amsterdam West

Als dessert krijgen we dit keer niet Daalder’s iconische “stroopwafel” maar blauwe bes met rode wijn en basilicum. Uiteraard kun je die overheerlijke stroopwafel wel gewoon bestellen hoor. Dat is inmiddels een klassiekertje.

Al met al is het nieuwe Daalder goed bevallen. De sfeer is relaxt en voelt wat losser aan ten opzichte van de vorige locatie in de Jordaan. Die locatie was gemoedelijker maar dat vond ik eerlijk gezegd ook wel heel erg leuk. Het is nog heel even afwachten wat er precies aan de Lindengracht gaat gebeuren maar er wordt door Dennis en zijn partners hard gewerkt aan een nieuw concept. Hier ben ik natuurlijk erg benieuwd naar!

Dit was in ieder geval, zoals de Engelsen het zeggen; “a Sunday well spent”.

Restaurant Daalder Amsterdam west

Postjesweg 1

1057 DT Amsterdam

Lees ook over Shaffy Restobar of restaurant Klein Breda.