Restaurants aan Zuidas Amsterdam

Restaurants aan Zuidas Amsterdam

Zuidas is het levendige zakendistrict van Amsterdam. Tussen de Multinationals in de enorme skyscrapers vind je uitstekende horeca. Naast zakenlui zie je ook steeds meer Amsterdammers naar dit gebied toetrekken. Hierdoor wordt ook het aanbod van restaurants steeds interessanter. Dit zijn momenteel onze favoriete restaurants aan de Zuidas.

Bolenius restaurant

Dit restaurant is met een Michelinster bekroond en in 2015 ook nog eens uitgeroepen tot beste groenterestaurant van Nederland. Bij Bolenius dineer of lunch je dus op topniveau. Je kunt hier zo uitgebreid tafelen als je wil met een mooi menu uit de Dutch Cuisine. Heb je wat minder tijd tijdens de lunch? Dan neem je het 3–gangen business menu zodat je binnen een uur heerlijk hebt gegeten.

Circl

Circulair ondernemen staat hier centraal. Chef Rudolph Brand kookt hier een dagelijks wisselend menu met seizoensproducten en streeft naar een verwaarloosbare verspilling van ingrediënten. Geheel in lijn met de duurzame doelstelling. Deze wordt overigens ook verder doorgevoerd bij Circl. Van recycling van bouwmaterialen tot gebruik van regenwater om de toiletten door te spoelen. Het dakterras is in de zomer trouwens ook echt de moeite waard om even te checken.

Restaurants aan de Zuidas
Circl

Gustavino

Heerlijk Italiaans lunchen en dineren. Dat is wat je hier doet. Op de kaart vind je uitgebreide selectie antipasti, mooie tagliata’s, papardelle en niet te vergeten de pizza’s uit de speciale steenoven. Met een goed glas Italiaanse wijn erbij zit je hier helemaal goed.

Olivers

De plek als je (snel) wil lunchen met een salade of een broodje.  Dit restaurant is vooral populair onder de vele advocaten, makelaars en consultants die in dit gebied werken. Ook de vrijdagmiddagborrel is hier druk bezocht.

Restaurants aan Zuidas Amsterdam
Limon

Limon

Nog zo’n leuke plek is het relatief nieuwe Limon. Met je collega’s zit je hier gezellig voor een snel, lekker en betaalbaar broodje. Tijdens de lunch schijnt het zonnetje hier lekker op het terras waardoor je hier vooral in de zomer top zit.

Sushilee

De lekkerste sushi van Zuidas eet je bij Lauren. Ze staat niet voor niets in onze lijst met de beste sushi van Amsterdam. Dit piepkleine zaakje heeft maar een paar tafeltjes dus zorg dat je er vroeg bent om verzekerd te zijn van een plekje. Ben je net te laat dan neem je de sushi gewoon “to go”.

Restaurants aan de Zuidas
Sushilee

Dickys

Al jarenlang écht een begrip aan de Zuidas. Dit is de ontmoetingsplek voor een zakenlunch of een gezellig borrel. Vooral op donderdag en vrijdag is hier vanaf 5 uur erg gezellig.

Nine

Dit restaurant is erg veelzijdig. Naast een goede lunch en diner kun je hier ook heel goed terecht voor een bedrijfsborrel. Voor teambuilding is de kookstudio de perfecte plek. Tijdens de kookworkshops maak je gerechten uit een specifieke keuken die je daarna gezamenlijk met de teams op eet.

Restaurants aan de Zuidas
Bolenius

Koetjes en Kalfjes

Met haar Internationale keuken sluit dit restaurant perfect aan bij iedere zakelijk diner of lunch. Vooral expats weten dit restaurant te vinden vanwege de uitgebreide gerechten. Hier dus geen snelle broodjes maar volwaardige gerechten. En die Koetjesburger…een van de beste burgers van de Zuidas.

Loetje

De biefstukken van Loetje zijn alom bekend. Nieuw is wel de enorme locatie die de Zuidasser vanaf de opening al massaal bezoekt. Aanrader hier is de biefstuk Bali.

Restaurants aan Zuidas Amsterdam
Dickys

Market 33

Deze overdekte foodhal is heel gezellig en heeft wat weg van die andere bekende foodhallen in Amsterdam West. Je vindt hier stands van That’s Amore, Bowls & Buns, Grizzl, Hello Vietnam, Pita Queen, Oishii sushi en nieuwkomers BIEM’s Kitchen en Ramen Ramen. Een prima stek voor een informele lunch of een borrel met wat bites.

Lees ook over deze te gekke restaurants in Amsterdam: Bar Alt, Bord’Eau en Winehouse SOMM.