Winehouse SOMM

Mijn leukste horeca ontdekking in de maand april was toch wel Winehouse SOMM. Na 1 bezoekje aan deze leuke wijnbar was ik verkocht. Wijnbars schieten momenteel als paddenstoelen uit de grond. Een hele mooie ontwikkeling voor wijnliefhebbers zoals ik. Maar zoals met alles is er nogal verschil tussen de een en de ander. Wat maakt deze dan zo anders? Om te beginnen is de wijn hier erg goed en de prijs-kwaliteit dik in orde. Dit mag je ook wel verwachten in een wijnbar maar ik kom nog weleens anders tegen.

Ceviche Winehouse SOMM Amsterdam

Dan de gerechten die ze serveren. Hier kan menig wijnbar nog wel een puntje aan zuigen. Per dag kun je hier andere gerechten aantreffen. Het is maar net waar ze op dat moment zin in hebben of wat voor moois ze bijvoorbeeld op de visafslag tegen komen die dag. Zo verveelt de kaart in ieder geval nooit. Momenteel op het krijtbord een mooie rode mul, op de huid gebakken op een zomerse salade. Een ceviche of coquilles met beurre noisette. Stuk voor stuk top gerechtjes. En als je alleen voor borrel bites wil gaan dan is er ook een charcuterie plankje, wat iberico ham of wat oesters. Je kunt dus verschillende kanten op.

Iberico ham Winehouse SOMM Amsterdam

Eigenaar Sascha en gastvrouw Ilse hebben veel persoonlijke aandacht voor hun gasten. Ze staan iedere dag zelf in de zaak en doen dat met heel veel bezieling. De liefde voor wijn en goed eten spat er vanaf. Dat maakt dat ze veel vaste gasten hebben die graag terug blijven komen. En ik ben er daar een van. Dus, see you soon!

Winehouse SOMM Amsterdam

 

Lees hier meer over mijn vorige bezoek aan Winehouse SOMM.

Winehouse SOMM

Baffinstraat 1

Amsterdam

Ben je benieuwd naar de leukste wijnbars in Rotterdam? Check dan dit artikel.