Restaurant Gitane Amsterdam West

Restaurant Gitane in Amsterdam West

Restaurant Gitane is op dit moment dé place to be in Amsterdam West. Ons bezoek aan dit nieuwe restaurant vorige maand was absoluut geslaagd. De Griekse chef en eigenaar, Angelo Kremmydas, creëert gerechten die invloeden uit de hele wereld omarmen, met natuurlijk een speciale nadruk op de Griekse keuken.

Bij Gitane staat het concept van shared dining centraal. Dus bestel gerust een breed scala aan gerechten en geniet van een variatie aan smaken. Om meteen met de deur in huis te vallen: alle gerechten vielen in de smaak! Toch hebben we altijd enkele favorieten die we graag met je willen delen.

Nieuwe restaurants in Amsterdam 2023
Gitane

Je hebt ze vast al op Instagram voorbij zien komen: Kubaneh met tarama, forelkuit, gebrande prei en bieslook. Dit Israëlische broodje wordt warm geserveerd en is ronduit verrukkelijk. Daarna proefden we de geroosterde puntpaprika met tahin, pistache, zwarte knoflook en oranjebloesem. Ook dit gerecht zou ik zonder twijfel opnieuw bestellen.

Nieuwe restaurants in Amsterdam 2023

Restaurant Gitane Amsterdam West

Wat betreft de desserts hadden we twee favorieten die perfect zijn om te delen. Probeer zeker de gegrilde ananas met kokosijs (vegan), chili, macadamia en kaffirblad. Tot slot, een gerecht waarin we de Griekse invloeden van Angelo terugvinden: Loukoumades, Griekse oliebolletjes met honing, walnoot, kaneel en lavendel. Hemels!

Restaurant Gitane Amsterdam West
Restaurant Gitane Amsterdam West

Op de wijnkaart tref je voornamelijk natuurwijnen aan. Er zijn diverse opties beschikbaar, maar als je, net als ik, de voorkeur geeft aan klassieke wijnen, kom je al snel uit bij een hele fles. Helaas is de keuze per glas beperkter. Bij Gitane wordt sterk samengewerkt met lokale leveranciers, en voor de wijnselectie hebben ze gekozen voor Wijnhuis Amsterdam.

Direct een tafeltje reserveren? Dat kan via deze link.

Lees ook: restaurants in Amsterdam West, nieuwe restaurants in Amsterdam en de beste sushi van Amsterdam.