Circl. Circulair en vernieuwend ondernemen aan de Zuidas

Circl Amsterdam

In het hart van de Amsterdamse Zuidas heeft nieuwkomer Circl een prominente plek ingenomen. Er is al aardig wat horeca te vinden in dit zakendistrict maar Circl is echt vernieuwend

Op initiatief van ABN AMRO is dit paviljoen gebouwd met de gedachte om een plek te creëren waar ontmoetingen plaats kunnen vinden en om verbinding te brengen. Circl is meer dan alleen een restaurant. Het zou Zuidas niet zijn als het hier niet stikt van zakenlui maar op deze plek komen inmiddels ook steeds meer andersgezinde. Men kan hier komen werken, eten en natuurlijk borrelen maar er is ook aandacht voor kunst en cultuur.

Duurzaamheid

De doelstelling van Circl is om zo weinig mogelijk verspilling te laten optreden en zo veel mogelijk hergebruiken. Het meubilair is gemaakt met gerecyclde materialen, het gebouw geïsoleerd door de vezels van oude spijkerbroeken te gebruiken, de toiletten worden doorgespoeld met regenwater en de chef kookt met de insteek om zo min mogelijk weg te gooien en creatief om te gaan met receptuur.

Osdorpse tomatensalade – gepofte koolrabi – zoetzure ui – Goudse Oplegkaas

Chef Rudolph Brand zwaait de scepter in de keuken. Hij werkte jaren bij restaurant Vermeer * en was mede verantwoordelijk voor pop-up Roomservice at Olof’s. Rusolph weet als geen ander hoe hij moet omgaan met de producten die het seizoen te bieden heeft. Er is veel aandacht voor groenten en dus wordt er alleen met seizoen producten gewerkt. Want dan hebben ze tenslotte de meeste en puurste smaken. Het uitgangspunt in zijn keuken zijn de groenten en daar komt dan een bijpassend stukje vlees of vis bij.

Table d’hôte

Naast de a la carte optie voor ontbijt, lunch en diner is er ook een optie om te kiezen voor het table d’hôte menu. Hierbij krijg je voor een vaste prijs een dagelijks wisselend menu. De 2-gangenlunch krijg je al voor 28,00 en het 3-gangen diner is 34,00 inclusief koffie of thee.

Circl. Circulair en vernieuwend ondernemen aan de Zuidas
Rundersukade – spitskool & paprika – gepofte aardappel

Daktuin

Op het dak van het paviljoen is een heerlijke tuin aangelegd met bankjes waar het bij mooi weer tijdens de lunchpauze gezellig druk is. De sfeer en inrichting doen denk aan de Highline in New York. Heel erg leuk dus! Circl is echt absoluut een verrijking voor Zuidas.

Restaurant Circl

Gustav Mahlerplein 1B

Amsterdam

Lees ook: Nieuwe restaurants in Amsterdam en Franse restaurants in Amsterdam.

Wil je meer lezen over circulair ondernemen binnen Circl? Check dan hier de website.