Nela restaurant Zuidas Amsterdam

Restaurant Nela is momenteel de hotspot van de Zuidas. Het trendy restaurant opende in augustus haar deuren in het veelbesproken pand The Valley aan de Beethovenstraat.

Bij binnenkomst zie je direct de grote open keuken, waar op open vuur wordt gekookt en waar ook de grote steenoven direct in het oog springt. Het stylish ingerichte restaurant is licht en sfeervol. Voor het design is gebruikt van natuurlijke materialen en aardetinten. Helemaal van nu.

Chefs en mede-eigenaren Hari Shetty en Ori Geller hebben hun sporen verdiend in de horeca en werkten jaren voor top restaurants als Nobu in Londen, Yaffo-Tel Aviv en in Amsterdam voor Izakaya, The Duchess, en Mr. Porter. Een vergelijkbare ambiance treffen we dan ook in dit nieuwe restaurant.

Bij Nela is het uitgangspunt shared dining en je wordt verleid om lekker veel gerechten te bestellen van de uitgebreide kaart. We beginnen in de sectie raw & cured met torched toro. De toro is het vette gedeelte van de buik van de tonijn. Deze is licht geschroeid en besprenkeld met witte balsamico en geserveerd met padron pepers.

Nela restaurant Zuidas Amsterdam

Terwijl het restaurant vol loopt en de muziek nog wat harder wordt gezet vervolgen we met onze volgende gang. Gegrild hart van artisjok met een beurre blanc. Super lekker!

Ook de twee hoofgerechten delen we. Om te beginnen de Chileense zeebaars die is gegaard is extra virgin olijfolie. De vis is écht botermals en heel smaakvol. De olie maakt het gerecht wel wat zwaarder, dus delen is aan te raden. De beef tenderloin is een genot, precies goed gegrild en vol van smaak. Het vlees is op zichzelf heerlijk. Nela serveert er een aantal lekkere sauzen bij, maar wij vonden het vlees zonder opsmuk eigenlijk het lekkerste.

Nela restaurant Zuidas Amsterdam

Tot slot worden we verleid om nog een aantal desserts te proeven. Ook nu is het lastig kiezen van de uitgebreide kaart. We nemen de kersen soufflé en de aardbeien met hibiscus en witte chocolade.  

Tot slot wil de restaurantmanager nog tiramisu met koffie kaviaar laten proeven. Alhoewel we de tiramisu erg lekker vinden zijn de kaviaar parels naar onze smaak te hard. Het zou juist lekker zijn als ze open knappen is je mond, maar dat gebeurt niet.

We bezoeken Nela op een donderdagavond en het restaurant zit bomvol. We zien een gemengd publiek met veel expats, Zuid-assers en locals die echt een avond uit zijn. De muziek wordt gedurende de avond nog opzwepender en nodigt uit om ook later op de avond voor een drankje aan de bar plaats te nemen. Tijdig reserveren is zeker aan te raden. Een tafeltje boek je via deze link.

Nela

Valley toren Zuid

Beethovenstraat 515

Amsterdam