Restaurants aan Zuidas Amsterdam

Restaurants aan Zuidas Amsterdam

Zuidas is het levendige zakendistrict van Amsterdam. Tussen de Multinationals in de enorme skyscrapers vind je uitstekende horeca. Naast zakenlui zie je ook steeds meer Amsterdammers naar dit gebied toetrekken. Hierdoor wordt ook het aanbod van restaurants steeds interessanter. Dit zijn momenteel onze favoriete restaurants aan de Zuidas.

Bolenius restaurant

Dit restaurant is met een Michelinster bekroond en heeft ook een groene Michelinster. In 2015 is het ook nog eens uitgeroepen tot beste groenterestaurant van Nederland. Bij Bolenius dineer of lunch je dus op topniveau. Je kunt hier zo uitgebreid tafelen als je wil met een mooi menu uit de Dutch Cuisine. Heb je wat minder tijd tijdens de lunch? Dan neem je het 3–gangen business menu zodat je binnen een uur heerlijk hebt gegeten.

Nela

De nieuwe hotspot voor diner aan de Zuidas is Nela! Dit hippe restaurant heeft een interieur om door een ringetje te halen en is zeer Instagrammable. Chefs en mede-eigenaren Hari Shetty en Ori Geller hebben hun sporen verdiend in de horeca en werkten jaren voor top restaurants als Nobu in Londen, Yaffo-Tel Aviv en in Amsterdam voor Izakaya, The Duchess, en Mr. Porter. Een vergelijkbare ambiance treffen we dan ook in dit nieuwe restaurant. Overigens is Nela ook een leuke plek om een mooie cocktail te gaan drinken aan de bar.

Nela

Che Buono

Bij deze Trattoria in het WTC heerst een relaxte sfeer. Je kunt hier uitgebreid lunchen en dineren met fijne gerechten uit de Italiaanse keuken. Op het uitgebreide menu vind je knapperige bruchetta’s, antipasti, pizza’s, uiteraard pasta’s, maar ook lekkere vlees- of visgerechten. Met een bijpassend glas wijn kun je hier lekker tafelen en met een gerust hart je (internationale) zakenrelaties uitnodigen. Lees hier meer over Che Buono.

Che Buono aan de Zuidas Amsterdam
Che Buono

Gustavino

Heerlijk Italiaans lunchen en dineren. Dat is wat je hier doet. Op de kaart vind je uitgebreide selectie antipasti, mooie tagliata’s, papardelle en niet te vergeten de pizza’s uit de speciale steenoven. Met een goed glas Italiaanse wijn erbij zit je hier helemaal goed.

Olivers

Olivers is een bekende als je (snel) wil lunchen met een salade of een broodje.  Dit restaurant is vooral populair onder de vele advocaten, makelaars en consultants die in dit gebied werken. Ook de vrijdagmiddagborrel is hier druk bezocht.

Restaurants aan Zuidas Amsterdam
Limon

Limon

Nog zo’n bekende plek is Limon. Met je collega’s zit je hier gezellig voor een snel, lekker en betaalbaar broodje. Tijdens de lunch schijnt het zonnetje hier lekker op het terras waardoor je hier vooral in de zomer top zit.

Dickys

Al jarenlang écht een begrip aan de Zuidas. Dit is de ontmoetingsplek voor een zakenlunch of een gezellig borrel. Vooral op donderdag en vrijdag is hier vanaf 5 uur erg gezellig.

Restaurants aan de Zuidas
Bolenius

Loetje

De biefstukken van Loetje zijn alom bekend. Nieuw is wel de enorme locatie die de Zuidasser vanaf de opening al massaal bezoekt. Aanrader hier is de biefstuk Bali.

Restaurants aan Zuidas Amsterdam
Dickys

Lees ook over deze te gekke restaurants in Amsterdam: Daalder, Alba of  NEXT NDSM.