Restaurant Alba Amsterdam aan de Wibautstraat

Restaurant Alba Amsterdam aan de Wibautstraat

Restaurant Alba opent binnenkort haar deuren aan de Wibautstraat. Bij het horen van deze naam denk ik meteen terug aan die heerlijke wijnreis die ik een paar jaar geleden maakte door Piemonte. Hier bezocht ik beroemde wijnhuizen in Barolo en in Barbaresco had ik zelfs een hele bijzondere wijnproeverij met Angelo Gaja. Die fantastische wijnreis sloot ik af in de stad Alba.

En nu komt er dus een gelijknamig restaurant in Amsterdam. In de streek Piemonte waar de stad Alba ligt is super beroemd vanwege de Barolo. Maar onderschat de iets minder bekende Barbera en Barbaresco niet. Ik ben echt groot fan van deze wijnen. Voor liefhebbers van witte wijn is daar de Gavi di Gavi, gemaakt van de Cortese druif en de kruidigere Arneis. Keuze genoeg dus om een killer winelist mee te maken. Restaurant Alba Amsterdam aan de WibautstraatMaar wat kunnen we straks verwachten bij nieuwkomer Alba? Zoals ze het zelf zeggen: Een keuken met Italiaanse invloeden, maar in combinatie met ’s werelds mooiste ingrediënten uit andere keukens. Veelbelovend dus. We zien gerechten op de kaart zoals een ceviche van oester met ponzu, daikon en jalepenos maar ook ricotta gnocchis met boerenkool, citroen en pijnboompitten.

Bij Alba kun je alle kanten op, je kunt all-out met het 5-gangenmenu maar je bent ook welkom voor een paar bites met een glas wijn of. Er komt een kaartje ‘bar snacks’ met o.a. kaas van Kef, kippenlever paté, vongole en het zuurdesembrood is van bakkerij Levain et le vin aan de J.P. Heije.

Eigenaar Steven MacLeod heeft o.a. gewerkt bij Café Modern en Bar Centraal. Hij is groot fan van natuurwijnen en zal deze bij Alba Amsterdam dan ook in de spotlights zetten. Steven gaat samenwerken met chef Jean Yves Rousseau (Breda & Daalder) en Swaan Bruinsma (Kaagman & Kortekaas & Balthazars Keuken) als floormanager.

Naar verwachting gaat Alba op 5 februari open.  Voor die tijd kun je als een van de eerste gaan proefeten. Op 24, 25 en 31 januari en op 1 februari is een special openingsmenu. Check Instagram voor meer info.

Alba Amsterdam

Wibautstraat 105

Amsterdam

Lees ook: restaurants in Amsterdam Oost, restaurants in De Jordaan of de beste sushi van Amsterdam.