Ron Gastrobar Oriental in Amsterdam

Ron Gastrobar Oriental in Amsterdam

Ron Gastrobar Oriental in hartje centrum van Amsterdam is een van de succesformules van topchef Ron Blaauw. Geïnspireerd op het verre Oosten kun je je hier laten verrassen door heerlijke Aziatische gerechten van de hand van chef Patrick Stolker. Naast dat Ron Gastrobar Oriental bekendstaat om zijn pekingeend kunnen fijnproevers hier ook terecht voor de beste dim sum. Elke dag vers van de pers en met liefde bereid door chef Yang. Het stijlvolle interieur maakt deze Oosterse ervaring helemaal af. De royale bar zorgt voor een knus effect en kan benut worden voor zowel cocktails als een diner.

Ron Gastrobar Oriental in Amsterdam

Op de kaart staan Ron’s specials, een zesgangenmenu, een uitgebreide dim sum selectie, diverse fusion gerechten voor € 17,50 en de welbekende pekingeend. Wij worden allereerst verwend met een aperitief en gaan van start met twee heerlijke smaakvolle snacks. Vervolgens proeven we Yang’s specialiteit met een dim sum tasting. In vier verschillende varianten worden de gestoomde lekkernijen gepresenteerd. Onze favoriet? Dat zijn ze allemaal. Als ik echt moet kiezen staat bij mij de coquille met Chinese shiitake bovenaan.

Ron Gastrobar Oriental in Amsterdam

Vervolgens wordt de tafel gevuld met twee soorten bao buns. Het lekkere zachte broodje met 10 spices rundvlees en foie is echt goddelijk. Daarnaast krijgen we rijstvellen gevuld met rivierkreeft en snoekbaars en als klap op de vuurpijl gestoomde sliptong met gember en bosui. De oosterse saus die erbij geserveerd wordt is ontzettend smaakvol en krachtig. We eindigen de avond met een verfrissend dessert van tapioca met mango, passievrucht en kokos sorbet.

Ron Gastrobar Oriental in Amsterdam

Voordat we vertrekken krijgen we een klein hoorntje met sorbetijs van honing en brownie-crumbles. Zoals we van de gastrobars van Ron Blaauw gewend zijn, is over elk detail nagedacht. Het eten is er smaakvol, de sfeer goed en de bediening attent. Een restaurant op niveau maar dan wel toegankelijk, dat is Ron Gastrobar Oriental.

Ron Gastrobar Oriental in Amsterdam

Ron Gastrobar Oriental

Kerkstraat 23

1017 GA Amsterdam

Lees ook: de beste sushi van Amsterdam, Franse restaurants in Amsterdam of Italiaanse restaurants in Amsterdam.