Toko’s in Amsterdam

Toko's in Amsterdam

Ga je thuis koken en zoek je een toko in Amsterdam? Deze vind je in Amsterdam in overvloed. In deze stad vind je zo veel verschillende nationaliteiten uit de hele wereld.
Logisch gevolg dat ook een hele keur aan winkels is geopend waar men die exotische ingrediënten uit het thuisland kan kopen. Voor de mondiale hobby kok natuurlijk een uitkomst. Dus ben je op zoek naar de beste toko van Amsterdam? Dan zijn dit goede adressen:

  1. Toko Makassar

In Amsterdam west vind je deze goede toko. Deze is super populair vanwege hun lekkere huisgemaakte hapjes en koekjes.

Toko’s in Amsterdam

  1. Amazing Oriental

De kleinste en oudste vestiging zit aan de Nieuwmarkt. Deze is nog knus en bomvol met producten. Maar ze hebben meer winkels. Amazing Oriental in Duivendrecht is meer een Aziatische supermarkt en ook meteen de grootste in zijn soort. Zodra je binnenkomt zie je gelijk alle lekkere gerechten en hapjes. Alles wat je nodig hebt uit de Oosterse keuken moet hier te vinden zijn. Ook voor die typische drankjes zoals bubble tea, Cendol en Dawet zit je hier goed.

  1. Warung Mini

Dit Surinaamse – Javaanse eethuis zit aan de Ceintuurbaan in De Pijp. Aanrader is hier de saoto soep.

Toko's in Amsterdam
Shilla
  1. Kartika

Dit is een heel bekend adres in Amsterdam West voor Authentiek Indonesisch eten. Hier wordt o.a. de Nasi Rames getipt.

Toko's in Amsterdam
Shilla
  1. Shilla

De Koreaanse en Japanse community is groot in Amsterdam Buitenveldert en Amstelveen. In Gelderlandplein vind je een hele luxe supermarkt waar je super veel producten uit de Koreaanse en Japanse keuken kunt kopen. Voor de snelle trek worden hier ook lekkere hapjes verkocht.

  1. Don Yong – De oudste toko van Amsterdam

Karina Meeuwse schreef een boek over deze oudste toko van Amsterdam. Een mooi verhaal over Dun Yong Sau die in 1959 een winkeltje in de Stormsteeg begon. Hoe deze Chinezen voor het eerst sojasaus, kruiden, specerijen en groenten importeerden. Ook huisgemaakte sambal en atjar kon je in deze toko verkrijgen. De winkel is inmiddels overgenomen door de kinderen en uitgebreid met een groothandel op Sloterdijk. Lees meer over dit mooie familieverhaal in het artikel dat Parool publiceerde.

Lees ook: Aziatische restaurants in Amsterdam, de beste sushi van Amsterdam of de beste sushi van Den Haag.

Ga je binnenkort een weekend naar de Nederlandse kust? Dan is mijn boek Aan de Kust iets voor jou! Hierin staan meer dan 200 adressen om aan de Nederlandse kust te overnachten, eten, drinken en leuke dingen te doen. Je bestelt het boek o.a. bij Bol.com. De leukste strandtenten aan de Nederlandse kust