Mr Meat steakhouse in Amsterdam. Een feest voor carnivoren

Mr Meat steakhouse in Amsterdam. Een feest voor carnivoren

Een vitrine vol Dry Aged Beef, gevolgd door een toonbank prachtig geportioneerde stukken rund- en lamsvlees. Een slager en een grillmaster in de keuken. Kortom bij Mr Meat in het voormalige bankgebouw aan de Haarlemmerstraat is vlees het juiste codewoord.

Begin dit jaar opende juist hier het nieuwe Steakhouse Mr. Meat. Een ware oase voor de echte vleesliefhebber of flexitariër die zijn lusten even wil botvieren op kwaliteitsvlees. We hoeven zeker niet iedere dag vlees te eten, maar als we het doen, laten we dan gaan voor kwaliteit. Laat juist kwaliteit bij Mr. Meat essentieel zijn. Zo is de herkomst van elk stuk vlees nauwkeurig gecheckt en gekeurd.

Net als de nauwkeurigheid en zorg voor elk bereid stuk vlees. Onder de bezielende leiding van slager, tevens chef, van Mr. Meat Huseyin Tanribuyurdu worden de mooiste stukken vlees bereid. De grill die hij gebruikt is net als de chef zelf afkomstig uit Turkije. Deze extra sterke grill waarborgt de sappigheid en kwaliteit van elk stuk vlees. De ambacht en aandacht die met elke bereiding gepaard gaan is voelbaar.

Mr Meat steakhouse in Amsterdam. Een feest voor carnivoren

Alles voelt hier als een “laid back” Hammam, maar dan met het best gemasseerde vlees. Het warme welkom van Kees Neve, een gastheer die niet uit de Amsterdamse horeca is weg te denken, worden we bij de toonbank verleid. Lamsrack, Porterhouse, T-bone, Ribeye of een echte, lees grof gemalen, burger. Alles wat je vlees hart begeerd is ten overvloede aanwezig.

Vanaf ons stekkie op de bank hebben we een goed beeld over de gezellige chaos in het restaurant. Net als je in zoveel mediterrane en zuidelijke landen ziet is de sfeer gemoedelijk, de service vriendelijk en doelgericht. Hier focust men zich echt op één ding: vlees.

Mr Meat steakhouse in Amsterdam

En vlees hebben we geproefd! Warm gerookt rundvlees prachtige gedrapeerd op het bord met gesmolten Parmezaanse kaas, cheddar en een frisse rucola salade met geitenkaas, komkommer en walnoot. Gevolgd door een flinterdunne, zeer verfijnde carpaccio. De uiterst malse, zachte en zeer smaakvolle stukken rundvlees afkomstig uit de nek worden door de chef liefkozend “Hemel op Aarde” genoemd.

Mr Meat steakhouse in Amsterdam. Een feest voor carnivoren

Toch is voor ons, als liefhebber van kwaliteitsvlees, de Côte de Boeuf de held van de avond. Als je zo’n indrukwekkend stuk vlees aangeboden krijgt, terwijl je eigenlijk al voldaan bent, en het dan toch nog presteert (met zijn tweeën) om deze soldaat te maken. Dan is de uitkomst duidelijk; dit is het gerecht van de avond. Ook het bijpassende glas rode wijn worden we enthousiast; de Privada van Bodega Norton. Deze krachtpatser is gemaakt van Cabernet Sauvignon, Malbec en Merlot en sluit feilloos aan op de Côte de Boeuf.

Zoete afsluiter van de avond is een Turkse specialiteit; Katmer. Dit knapperige lauwwarme filodeeg, is omhult in pistache en wordt geserveerd met ijs. Het geheel doet het meest denken aan een andere Turkse specialiteit Baklava. Voor beide geldt dat het alleen lekker is wanneer het écht goed en ambachtelijk is gemaakt. En ja, de versie die we vanavond proeven hoort zeker in deze categorie thuis.

Met een voldaan gevoel verlaten we deze vleeskluis aan de Haarlemmerstraat. Een plek waar we zeker terug zullen keren voor een ‘laid back’ avond met top kwalitatief vlees.

 Mr. Meat Steakhouse

Haarlemmerstraat 118

1013EX Amsterdam

Lees ook over  Ron Gastrobar Oriental, lunchen in Haarlem en restaurants in de Jordaan.

Wil je de Privada van Bodega Norton ook eens proeven? Bestel hem dan in de webshop van Bodega Norton.