Restaurant Zoldering in Amsterdam

Restaurant Zoldering in Amsterdam

In de Utrechtsestraat tref je het gloednieuwe restaurant Zoldering. Het prachtige pand waar voorheen Bar Moustache zat heeft een opfrisbeurt gekregen maar is verder niet ingrijpend veranderd. En dat had het ook niet nodig want het pand heeft enorm veel charme en de indrukwekkende raampartij is de absolute eyecatcher.

Zoldering is opgericht door het viertal Joost Clarijs, Wout Jans, Tomas Bron en Job Seuren. De heren hebben een achtergrond als wijnimporteur, maarliefst twee zijn sommelier en eentje chef. Vol trots wordt verkondigd bij welke gerenommeerde zaken ze hebben gewerkt – Ciel Bleu, Waldorf Astoria, De Klepel – dus de verwachtingen zijn hooggespannen.

Restaurant Zoldering in Amsterdam

Met dus twee sommeliers en een wijnimporteur moet het goed gaan met het wijnadvies. Zou je denken tenminste. We bestellen de voor- en hoofgerechten en vragen welke wijn geadviseerd wordt bij de gekozen gerechten. We geven aan dat we voorkeur hebben voor een fles wit die we kunnen doordrinken bij de twee gangen. Mede omdat de gerechten niet zo heel uiteenlopend zijn qua smaak. Twijfelachtig wordt geopperd dat een Chenin wel kan of een witte Bourgogne. Ok, dat had ik zelf ook in gedachten. Maar ik vraag me af of de gemiddelde gast dan weet welke wijnen van de kaart er in aanmerking komen. Concreter wordt het niet waarna ik een beetje verbouwereerd zelf de keuze maar maak voor de Saint Véran. Ik had hier toch wel wat anders verwacht eerlijk gezegd.

De wijn blijkt heerlijk te zijn en hij gaat prima bij onze voorgerechten. We krijgen om te beginnen de boeren paté met Zwolse mosterd en cornichons en de groene asperges met Parmezaanse kaas, hazelnoten en groene olijf. Beide zijn super lekker en smaken echt naar meer.

Op de kaart staan kleine gerechten, je kunt ieder een eigen gerechtje bestellen maar ze zijn ook heel goed met elkaar te delen. Net wat je prettig vindt.

Restaurant Zoldering in Amsterdam

Onze hoofdgerechten volgen is rap tempo. Wij delen de boerderijkip met morille, daslook en mousseline. Deze is lekker maar een beetje saai in vergelijking tot alle andere gerechten die we op deze avond proeven. De absolute winnaar van de avond is de kabeljauw met aardpeer, Olorosso Sherry en waterkers. Wat een top gerecht! Hier worden we nou zéér enthousiast van. De kabeljauw is sappig en botelmals, oh en die saus…tot het laatste beetje schrapen we ons bord leeg zo goed is dit.

Restaurant Zoldering in AmsterdamOmdat we nog niet echt voldaan zijn bestellen we nog een hoofdgerecht. Hollands lam met witte asperges, zeekraal groene bonensla en gefrituurde ansjovis. Dit blijkt een hele goede keuze. Het lam is langzaam gegaard en ook heerlijk mals. Ik ben fan op witte asperges en binnen een paar tellen is dit gerechtje soldaat gemaakt. Heerlijk!

Restaurant Zoldering in AmsterdamZoldering is nu ongeveer anderhalve maand open. Het is opvallend dat het restaurant op een zaterdagavond niet vol zit. De gerechten zijn in ieder geval erg goed dus als de bediening ook nog een tandje erbij doet dan is het denk ik een kwestie van tijd is dat het hier volle bak is.

Zoldering

Utrechtsestraat 141 h

1017 VM Amsterdam

Lees ook de reviews over: Winehouse SOMM, Sinne, Bord’Eau, 212 of Lars.