Op hoog niveau dineren bij restaurant Ciel Bleu in het Okura hotel

Op hoog niveau dineren bij restaurant Ciel Bleu

Een van de allerbeste ervaringen op het gebied van fine-dining die ik ooit in Amsterdam heb gehad was bij Ciel Bleu. Dit geweldige twee sterrenrestaurant op de 23e etage van het Okura hotel is een bezoek meer dan waard. Na jaren al bij de beste restaurants te mogen eten ben ik best wel wat gewend en niet meer zo snel ondersteboven van een diner. Maar bij Ciel Bleu was ik wel echt onder de indruk. Dit was een ervaring om nooit meer te vergeten. De gerechten waren geweldig, verrassend en ik vond ook de service én de wijnen spot on. Een combinatie die je zeker mag verwachten bij een restaurant met een en in dit geval twee Michellinsterren maar toch wordt dat niet altijd waargemaakt.

Op hoog niveau dineren bij restaurant Ciel Bleu
Oester Royal

Bij Ciel Bleu is het dus dineren op hoog niveau en dat geldt hier letterlijk en figuurlijk. Vanaf de 23e etage heb je namelijk een weids uitzicht over Amsterdam. Het leukste is dan ook om een tafeltje aan het raam te vragen. Bij uitstek geschikt voor een romantisch diner.

Bij Ciel Bleu neem je bij voorkeur het menu met 13 gerechten. Dat is natuurlijk vrij uitgebreid maar uiteraard is de portionering hierop aangepast. Ze zijn perfect uitgebalanceerd en sommige gerechten zijn een ware smaakexplosie.

Onder het genot van een mooi glas Ruinart blanc de blancs proeven we de eerste bite. Een Tom Yam met grijze garnaal. Hierbij zijn de Hollandse garnalen in een snoeppapier van kokosmelk gelegd zodat je hem kunt oprollen. Een heerlijke combinatie die je smaakpalet bespeelt en een verrassende presentatie.

Ganzenlever met cacao en Hibiscus

We gaan verder met een bite van Trassi & gerookte schapenmelk gevolgd door een Oester Royal met Chroizo Ibérico, hazelnoot en zuring. We zijn pas bij het begin van het menu maar de interesse is gewekt met deze geweldige combinaties.

De rode mul met ratatouille, scheermes en gerookte boter zijn een fijne combinatie maar eigenlijk het minst spraakmakende gerecht van de avond. Ik was zelf veel meer onder de indruk van de Ganzenlever met cacao 68%, Hibiscus & Pistache. Hier kun je me voor wakker maken. Goddelijk!

Op hoog niveau dineren bij restaurant Ciel Bleu
Koningscrab met Baeri kaviaar

Uiteraard mag de signature dish van Onno Kokmeijer niet ontbreken in dit menu. Koningscrab met Baeri kaviaar, beurre blanc, Yuzu en een beetje bladgoud. Een gerecht dat bejubeld wordt en dat is niet voor niets. De gerechten zijn stuk voorstuk geweldig. Mijn favoriet van de avond was de Wagyu, sjalot, radijs en Kombu. Dit vlees was zo zacht dat het bijna smelt in je mond. Waanzinnig! Bij een geweldig stukje Wagyu hoort natuurlijk een geweldige wijn. Dit was de Morgenster 2011 uit Stellenbosch, Zuid-Afrika. Een fenomenale combinatie.

Wagyu

Al 10 jaar lang heeft Ciel Bleu twee Michellinsterren en dat is een prestatie om heel erg trots op te zijn. Chef Onno Kokmeijer, Maître Pasquinel Kolk en Sommelier Noël Vanwittenbergh zijn de drijvende kracht achter dit succes. Maar uiteraard hebben zij een goed team. Samen maken zij de ervaring bij Ciel Bleu spectaculair. Chapeau!

Een van de toppers in het team is Jop Ijspeert. Wij spraken deze jonge sommelier over zijn favoriete wijnen bij Ciel Bleu. Hier lees je het hele interview met Job.

Lees ook over deze Michellinsterrestaurants: MOS Amsterdam, ’t Amsterdammertje of Vermeer.

De Lounge