Restaurant Vermeer

Restaurant Vermeer Amsterdam

Al weer bijna een jaar geleden opende het vernieuwde restaurant Vermeer haar deuren. Het oubollige interieur heeft plaats gemaakt voor een modern restaurant met een hele relaxte uitstraling. Nog steeds heerst bij velen het idee dat een Michelinsterrestaurant stijf is en vooral heel formeel. Dat is voor een aantal zaken zeker nog wel het geval maar je ziet steeds meer toegankelijke sterrenzaken. Kijk maar naar Michelinsterrenrestaurants zoals MOS, RIJKS en Sinne in Amsterdam. Allemaal jong, snel en toegankelijk voor een breed publiek. Deze slag heeft Vermeer na haar verbouwing ook geslagen.

Je komt natuurlijk in de eerste plaats voor het eten en de wijn maar de gehele uitstraling is heel bepalend voor de beleving en bepaald toch ook voor een groot gedeelte de keuze voor een restaurant.

Restaurant Vermeer AmsterdamDe kookkunsten van Chris Naylor en zijn team zijn bij het vernieuwde Vermeer onverminderd goed. Met nieuwe elan is de kaart opgesteld waarbij je slechts een overzicht van een aantal hoofdingrediënten van de gerechten te zien krijgt. Dus geen beschrijving van de gerechten maar je laat je verrassen door bijvoorbeeld te kiezen voor makreel of peer of iets met wortel.

Coquille met peer - Restaurant Vermeer AmsterdamIk werd vooral heel erg enthousiast van de St Jacobsmossel met peer. Wat een fenomenale combinatie! Je moet er maar op komen. Maar ook de vele simpelere rabarbersorbet was goddelijk.

Bij Vermeer zijn de gerechten geïnspireerd op de producten van het seizoen waarbij groenten een belangrijke rol spelen in de keuken van Naylor. Op het dak van het NH Collection Barbizon hotel heeft de chef zelfs een eigen moestuin. Hier worden een aantal groenten en kruiden verbouwd die je dus super vers terugvindt in de gerechten.

Restaurant Vermeer Amsterdam

Restaurant Vermeer

Prins Hendrikkade 59-72

Amsterdam

Een ander top restaurant met een Michelinster is ’t Amsterdammertje. Check hier de uigebreide review over mijn bezoek aan dit restaurant.

Restaurant Vermeer Amsterdam