Op wijnreis door Zuid-Afrika

Op wijnreis door Zuid-Afrika

Afgelopen november hebben we een heel mooie reis mogen maken door Zuid-Afrika. Een prachtig en veelzijdig land. Na de mooie kustplaatsen van de Garden-Route bezochten we het pittoreske Franschhoek. Prachtig gelegen tussen de bergen en wijngaarden. Een fijne, charmante omgeving op zo’n anderhalf uur rijden van Kaapstad.

Boschendal

Een reis aan Zuid-Afrika is uiteraard niet compleet zonder een bezoek aan een van de vele wijnhuizen. Een echte aanrader in het wine estate Boschendal in Franschhoek. Een van de oudste wine estates in de regio – met meer dan 300 jaar geschiedenis, gelegen in de waanzinng mooie omgeving van de Groot Drakensteijn Vallei. Boschendal is echt een prachtig estate. Met een historisch landhuis ‘the manor’, een rozentuin en omgeven door de wijnvelden en bergen. De Franse invloeden zijn goed voel- en zichtbaar.

Maar niet alleen het estate is mooi, ook de wijnen zijn heerlijk. We kozen voor de premium winetasting. In een van de mooiste kamers van het landhuis kregen we de bijzondere wijnen van het wijnhuis geserveerd. Echt op en top genieten!

Maar wat de tasting echt af maakte was onze persoonlijke wijngids. Zij kon zo leuk en enthousiast vertellen over de geschiedenis van het mooie landgoed en niet op de laatste plaats de wijnen.

Op wijnreis door Zuid-Afrika
Boschendal

Vin de Memoire

Een van de bijzondere wijnen die we tijdens de tasting kregen is de ‘Vin de Memoire’. Een Syrah die gemaakt is ter herinnering van Zuid-Afrika’s eerste vrouwelijke wijnmaker: Angela of Bengal. What’s is a name! Een voormalig slaaf van Jan van Riebeeck, die haar in 1666 haar vrijheid gaf en een stuk land op het estate om haar eigen wijn te verbouwen. Deze speciale edities zijn alleen op Boschendal zelf te koop. Dus diep onder de indruk van de smaak en het verhaal hebben we een aantal flessen ingeslagen!

Op wijnreis door Zuid-Afrika
Boschendal

Na ons verblijf in Franschhoek zijn we doorgereden naar Stellenbosch. Een wine estate wat je daar echt niet mag missen is Delair Graff. Naast mooie wijnen hebben ze daar ook een erg goed restaurant, wat zeker een bezoek waard is. Maar ook de oudste wijnhuizen van het gebied zijn een must om te bezoeken. Klein Constantia en Groot Constantia. Lees hier verder over deze twee huizen.

Onze reis eindigde in het fantastische Kaapstad. We kunnen niets anders dan iedereen die van lekker eten en wijn houdt aanraden om ook eens op rondreis te gaan door Zuid-Afrika en een van deze mooie plekken te bezoeken. Want genieten dat is daar alles behalve moeilijk. Wij gaan in ieder geval snel weer een keertje terug!

En wil je gewoon lekker in Nederland van de heerlijke Boschendal wijnen genieten? Die kun je gewoon online bestellen.

Lees ook: op wijnreis door Barolo en Barbaresco.