Nieuwe restaurants in Amsterdam

Nieuwe restaurants in Amsterdam

Nieuwe restaurants en bars schieten als paddenstoelen uit de grond. Er is te veel dus we helpen je met kiezen. Dit zijn de nieuwe restaurants in Amsterdam die de moeite waard zijn om te bezoeken.

Brasserie Carstens

Hartje centrum en op kruipafstand van het Centraal Station vind je het gloednieuwe Carstens. Maik Kuijpers, voormalig Executive Chef van De Librije***, is verantwoordelijk voor het concept. Er wordt gewerkt met mooie en verrassende ingrediënten van Hollandse bodem. Op de kaart vind je toegankelijke maar uitgebalanceerde gerechten zoals een Caesar salade van boerenkool (aanrader!), dungesneden bietjes met geitenkaas, zacht gegaarde varkenswang, en een van mijn favorieten de lamsnek met gezouten yoghurt. Wijnliefhebbers zitten hier ook erg goed trouwens. Aanrader is o.a. de Meursault Les Narvaux 2015 van Karel de Graaf. Lees hier meer over Carstens.

 

GUTS

Na 4 succesvolle jaren Guts & Glory gaat verder onder de naam GUTS. Guillaume, Freek en Johanneke varen een nieuwe koers met GUTS en verrassen met eigentijdse gerechten. Seizoensgebonden met Internationale invloeden. Denk aan scheermessen met XO-saus en zwezerik nuggets. Klinkt goed toch? Als je fan bent van hun andere restaurant Breda, dan is GUTS zeker een bezoekje waard.

Restaurant Lars Amsterdam. Fine dining in de Houthavens
Lars Amsterdam

101 Gowrie

Chef Alex Haupt maakt zijn droom waar met dit nieuwe restaurant in de Pijp. 101 Gowrie is het adres waar hij opgroeide in Sydney en een mooie verwijzing naar zijn roots. We kennen Alex nog uit de tijd dat hij de scepter zwaaide bij Hoofdstad Brasserie. Bij 101 Gowrie serveert hij een 5-gangen chef’s menu en deelt daarbij zijn visie op New Dutch Cuisine.

Restaurant Lars

Deze prachtige zaak bevindt zich in de Houthavens. Bij binnenkomst ben je direct onder de indruk van het waanzinnige uitzicht over het IJ. De gerechten zijn minstens zo indrukwekkend. Chef Lars heeft een voorliefde voor de klassieke Franse keuken en de Aziatische keuken. Deze invloeden vind je terug in zijn creaties. Sommelier Floor zorgt voor de eigentijdse winepairing. Deze twee zijn een match made in heaven. Lees hier meer over Lars.

Nieuwe restaurants in Amsterdam
Cecconi’s

Cecconi’s – SOHO House

Kosten noch moeite zijn gespaard bij het realiseren van SOHO House in Amsterdam. Het resultaat is een plek met Internationale allure. In restaurant Cecconi’s eet je gerechten uit de Italiaanse keuken. Aanraders zijn hier de Agnolotti del plin met truffel, de vitello Tonato en de heerlijke tiramisu. Uiteraard is dit ook een goede plek om te borrelen aan de imposante bar.

 

Domenica

Bordewijk heeft het stokje overgedragen aan Domenica. Aan de voormalige chef en sommelier van Toscanini welteverstaan. Bij dit nieuwe restaurant aan de Noordermarkt eet je voornamelijk gerechten uit de Italiaanse keuken. Lees hier meer over Domenica.

Domenica

NENI

Een bekende restaurantketen met zeer succesvolle restaurants in Tel Aviv, Berlijn, Keulen en Zurich. In de deze zaak in Oud-Zuid eet je mooie gerechten uit de Oost-Mediterraanse keuken. Zet de tafel lekker vol met mezze om samen te delen zoals de popcorn falafel, gegrilde aubergine, kebab en uiteraard mag de hummus hier niet ontbreken. Lees hier meer over NENI.

Spectrum**

Librije’s Zusje gaat na een kleine restyling verder als Spectrum. Met deze transformatie laten Chef Sidney Schutte en restaurantmanager Sascha Speckemeier nog meer zien wat hun visie is op de gastronomie. Een tijdperk met torenhoge ambities.

Lees ook: restaurants in Westerpark, restaurants aan Zuidas of wijnbars in Amsterdam.

Nieuwe restaurants in Amsterdam
Spectrum