Maik Kuijpers opent Brasserie Carstens Amsterdam

Maik Kuijpers opent Brasserie Carstens Amsterdam

Brasserie Carstens opent in februari haar deuren in het Park Plaza Victoria Amsterdam. Het iconische hotel recht tegenover het Centraal station is recent flink onder handen genomen en is klaar voor een nieuw tijdperk.

Het hotel is een samenwerking aangegaan met Maik Kuijpers. Deze jonge top chef werkte maar liefst 13 jaar voor De Librije*** en vervulde daar zelfs de positie van Executive Chef. Een jaar geleden maakte Maik bekend dat hij toe was aan een nieuwe stap en het sterrenrestaurant ging verlaten. Daarna bleef het lang stil maar nu kunnen we dan eindelijk delen waar deze concept chef aan heeft gewerkt.

Maik Kuijpers opent Brasserie Carstens AmsterdamMet Brasserie Carstens wil Maik een toegankelijke plek creëren waar je de hele dag door goed kunt eten zonder al te veel poespas. Mooie verrassende ingrediënten van Nederlandse bodem moeten zijn klassieke gerechten van een twist voorzien. Denk hierbij aan de Ceasar salade die met biologische boerenkool wordt gemaakt in plaats van Romaine sla. Een tikje stoerder dus dan het origineel en heel erg lekker!

Verder ga je op de menukaart van Carstens veel producten terugvinden uit de Noordzee en veel ingrediënten van de bekende in Baambrugge gelegen boerderij Lindenhoff. Al dit moois moet natuurlijk goed begeleid worden. De wijnen komen van wijnmakers met een Hollandse connectie en de lokale bieren van ambachtelijke brouwerijen.

Maik Kuijpers opent Brasserie Carstens AmsterdamIk mocht al een aantal gerechten voorproeven en die overtroffen mijn verwachting.  Favoriet waren de gelakte geitenschouder met V.O.C. kruiden en ook bovengenoemde Ceasar salad met boerenkool. Om je vingers vbij af te likken! Denk verder aan gerechten zoals licht gerookte runderlende met ingelegde pompoen en geitenkwark. Of de zacht gegaarde varkenswang van het Baambrug Big. Vol verwachting kijk ik uit naar de opening, ik ga hier snel weer een keertje langs zodra ze up & running zijn!

Maik Kuijpers opent Brasserie Carstens Amsterdam

De naam Carstens
Waar komt deze naam vandaan? Carstens is geïnspireerd op die van de familie Carstens die in de 19e eeuw woonde en werkte in een van de kleine huisjes in het aanpalende hotel Park Plaza Victoria Amsterdam. Op dit bijzondere levensverhaal is het boek ‘Publieke Werken’ gebaseerd dat in 2015 zelfs is verfilmd.

Brasserie Carstens Amsterdam

Damrak 1-5

Amsterdam

Lees ook: Lars Amsterdam, Winehouse SOMM, Daalder en Maris Piper.