NENI opent haar deuren aan het Stadionplein in Amsterdam Zuid

NENI opent haar deuren aan het Stadionplein in Amsterdam Zuid

NENI heeft haar deuren geopend aan het Stadionplein in Amsterdam. Met locaties in Tel Aviv, München, Hamburg, Berlijn, Zurich, Mallorca en Keulen zijn de Familie Molcho zeker geen onbekende aan het Internationale culinaire firmament. Nu strijken ze neer in het voormalige Citroëngebouw aan het Stadionplein. Goed nieuws voor dit iconische gebouw en zeer goed nieuws voor de buurt. Met deze toevoeging komt er in de buurt een geduchte restaurant partner bij.

Bijzonder is de warmte die deze familie met zich mee brengt. Die is bewonderingswaardig. Chef-Kok, “Moeder van Neni” en culinaire schrijfster Haya Molcho staat bekend om haar familiegevoel. Eten en vooral samen genieten van eten is voor haar en haar familie de spil van het leven. Uit alles spreekt haar Oost-Mediterrane hart voor familie.

NENI opent haar deuren aan het Stadionplein in Amsterdam Zuid

Haar ideaalbeeld komt voort uit lange tafels waar je gezellig met zijn allen aanschuift. Hier in ontspannen sfeer geniet van simpele maar kwalitatief zulke goede gerechten. Gerechten die samen gedeeld mogen worden. Want samen genieten dat is beter dan alleen.

De keuken scepter in Amsterdam zal worden gezwaaid door Chef Boaz Peled. Die net als Haya deze manier van verbinding zoeken tussen mensen onderschrijft. Maar Boaz is niet zomaar gekozen als Chef. Naast vele jaren en vele culinaire reizen keerde hij terug naar Tel Aviv. De bakermat van zijn bestaan. Hier werkte hij samen met vele top chefs én nu brengt hij dat Talent mee naar Amsterdam.

NENI opent haar deuren aan het Stadionplein in Amsterdam Zuid

Het restaurant zal zich dan ook richten op de Oost Mediterrane keuken, zoals Mezze, houtskool gegrilde groenten, vis of vlees en smaakvolle salades. Net als thuis zal het middelpunt van het restaurant de open keuken zijn. Waar je als gast, als het ware aanschuift aan de keukentafel.

NENI opent haar deuren aan het Stadionplein in Amsterdam Zuid

The Lemmonman

Naast het restaurant komt er een heuse delicatessezaak waar je de heerlijkste mezze, pizze of huisgemaakte zuurdesembroden kan kopen. Maar het mooiste (en wellicht het meest iconische) is de cocktailbar…The Lemonman. Een eerbetoon aan de Patras familias (overgrootvader) van de oprichter van Citroen Amsterdam. Deze geboren en getogen Amsterdammer. Die zoals we in Amsterdam zeggen, in het fruit zat, kreeg in de stad de bijnaam “de Limoenman”. Later werd dit ook aangenomen als familienaam.
Niet verwonderlijk dan ook dat de Lemonman een groot assortiment met Citrus georiënteerde cocktails en –dranken zal serveren.

Het zijn deze details, deze warme benadering naar de lokale cultuur en hun omgeving die NENI een bijzonder concept maken. Alles klopt. Het familiegevoel, in kaart, inrichting en mensen.

NENI opent haar deuren aan het Stadionplein in Amsterdam Zuid

NENI Amsterdam
Stadionplein 8
1076 CM Amsterdam

Lees ook: Brasserie Carstens, Aperitivo bij Winehouse SOMM of de beste sushi restaurants van Amsterdam.