The Food Department opent in Magna Plaza

The Food Department opent in Magna Plaza

Welke foodie droomt daar nu niet van? Een luxe winkelcentrum waar er naast kleding ook een hele etage aan lokale lekkernijen is gewijd? Juist, precies dit concept wordt nu realiteit bij The Food Department in Magna Plaza. Het gebouw waar menig Amsterdammers en toeristen dagelijks voorbij gaan krijgt nu een heftige metamorfose. De kledingwinkels krijgen een opfrisbeurt, maar onze aandacht wordt getrokken door “die ramen die jarenlang zaten dichtgeplakt”.

Bijna met ongeloof vernemen wij dat deze ruimte van 1100m2 jarenlang op een dergelijke invulling heeft moeten wachten. Maar dat wachten is het zeker waard. Binnenkort zal deze bouwkeet zijn omgetoverd tot één grote foodhal met daarin zo’n 15 foodstands, 3 bars en een koffiebar.

Samenbrengen dat is het sleutelwoord bij de bedenkers van dit unieke concept. CEO Rubert Bukvic gaf Laurens van Rooijen en Edwin Spier de mogelijkheid hun concept voor deze locatie te verwezenlijken. In samenwerking met Colliers International worden er nu plannen gesmeed met individuele horecaondernemers die de foodstands invulling gaan geven. De eerste namen kunnen we inmiddles bevestigen: bij Brut de Mer kun je straks oesters slurpen, DIMSUM DISTRICT (van Shanghai Bistro) heeft heerlijke dimsum en boa buns. Toni Loco zorgt voor de pizza, Van ’t Spit voor overheerlijke kippetjes, Sushito serveert sushi burrito’s en pokebowls, Limalima brengt Japanse en Peruvaanse invloeden naar Mokum en voor vers gemaakte noedels ben je straks bij China Supreme aan het juiste adres. Voor de zoetekauwen heeft Petit Gateau heelrijke kleine Parijse taartjes.

The Food Department opent in Magna PlazaNiet alleen qua food aanbod zal er meer dan genoeg keuze zijn, ook de bars krijgen een eigen invulling. Zo komt er een heuse “Biergarten” met hoge sta-tafels en speciaal bieren, een cocktailbar en een centrale bar.

Zo krijgt een oud gedateerd postkantoor toch ineens weer een verbindende factor. Wat opvallend is, is dat er goed is gekeken naar de gewoonte van de Nederlanders. Zo zijn de zitplekken door de ruimte verdeeld en is er, met opzet, ruimte gemaakt in de keuken om rond te hangen.
Edwin Spier zegt hierover, dat ik bij feestjes toch ook altijd zo? Het echte feest bevindt zich in de keuken. Een uitspraak die ik alleen maar kan onderschrijven. Net als bij zo vele, is de keuken ook altijd het hart van mijn huis.

Het zijn dit soort details wat mij doet uitkijken naar het eindresultaat. Persoonlijk ben ik een groot liefhebber van oude gebouwen die een nieuwe invulling krijgen. En laten we wel wezen met uitzichten over de Dam (het Koninklijk Paleis), Raadhuisstraat en Spuistraat is het zonde als zo’n gebouw functie verliest.

The Food Department in Magna Plaza zal na opening, 7 dagen per week geopend zijn van 10 uur ‘ s ochtend tot 10 uur ’s avonds. Een perfecte gelegenheid dus om tijd een rondje stad even naar binnen te glippen voor een versnapering.

Shopping Centre Magna Plaza
Nieuwezijds Voorburgwal 182
1012SJ Amsterdam