Dineren met Le Vineur bij restaurant Entrepot

Restaurant Entrepot. Het is een van die nieuwe restaurants waar veel over werd gesproken afgelopen jaar. Eigenaren Arvid en Xander hebben bij een aantal goede restaurant gewerkt voordat ze samen het avontuur Entrepot aan gaan. Arvid werkte in de keukens van Aan de Amstel, Beulings, BAK en Speijkervet. Xander was gastheer bij Gebroeders Hartering, Rijsel, Toscanini en Arles.

Bij binnenkomst valt op hoe groot de zaak is. De oude balken springen direct in het oog en geven enige charme aan het restaurant. Verder zien we een zeer eenvoudig interieur met stoelen en tafels die we kennen uit de tijd dat we op school zaten en verder is er nauwelijks enige aankleding.

Vanavond gaan we bij Entrepot dineren met de wijnen van Le Vineur. Eigenaar Kariem Hamed importeert al jaren wijnen voor de echte liefhebbers. Hij focust zich op de wijnen uit de oude wereld. Wat resulteert in een mooie collectie van vooral veel Franse wijnen maar ook Spaans en Italiaans.

We starten met geroosterde witte ui met crème van geitenkaas en gepofte boekweit. Hierbij krijgen we een heerlijke Jurançon, Montesquiou, L’Estela – OA Gros Manseng & Courbu 2016. Een aangenaam begin.

Bij de schol met boerenkool en Hollandaise van langoustine worden twee wijnen geserveerd van dezelfde wijnmaker, Julien Brocard. Chablis 1er Cru Vaudevey 2015 en Chablis 1er Cru Côte de Lechet 2017. Beide prachtige elegante wijnen. Bij de romige Hollandaisesaus komt de Côte de Lechet als winnaar uit de bus.

Ons hoofdgerecht is wilde eend met witte raap en confit van de bout met bloed. Dit vraagt om een flinke beuker als begeleider van het gerecht. Hierbij is gekozen voor Saint Emilion Grand Cru van Château Vieux Sarpe. We proeven de jaartallen 2007 en 2009. Beide heel erg lekker maar de 2007 past hier het beste bij het gerecht.

We sluiten het diner af met een Sauternes 2005 die bij Lady’s blue wordt geserveerd. Een Brabantse kaas van geitenmelk.

Dit was een avond genieten van heerlijke wijnen. Wil jij ook eens naar een wijnmakers diner of een van de proeverijen van Le Vineur? Dat kan! Check de website voor meer informatie.

Restaurant Entrepot
Entrepotdok 7-8
Amsterdam

Wijnliefhebber? Lees dan ook de Masterclass van Bourgogne pioneer Philippe Pacalet of mijn interview met Angelo Gaja.

De leukste plekjes in de Champagne, op wijnreis door Barolo en Barbaresco.