Nieuwe restaurants in Amsterdam

Dineren bij Restaurant 212 van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot

Iedere maand openen weer zo veel nieuwe restaurants in Amsterdam. Met zo veel aanbod is het soms lastig om te kiezen. Dus helpen we je op weg. Dit zijn de leukste nieuwe restaurants in Amsterdam waar je zeker een keer naartoe wil!

Maris Piper – Deze Franse Brasserie is de nieuwste aanwinst van Guillaume de Beer, Freek van Noortwijk en Johanneke van Iwaarden. Na hun succesnummers Breda en Guts & Glory gaan ze nu voor Parijse sferen midden in de Pijp. Met comfort food, klassiekers zoals Beef Wellington, de Guts &Glory kip en goede wijnen op de kaart kun je hier niet misgrijpen. Lees hier nog meer over Maris Piper.

Nieuwe restaurants in Amsterdam
Maris Piper

Restaurant 212 – Het meest besproken restaurant van de afgelopen periode. De gerechten die Richard van Oostenbrugge** en Thomas Groot hier serveren zijn echt fenomenaal. Prachtige balans, vernieuwend en perfectie zijn hier de sleutelwoorden. Lees hier meer over mijn indrukwekkende diner bij deze top zaak.

Dineren bij Restaurant 212 van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot
Restaurant 212 – Noordzeekrab met citroengras, kippenhuid en een soubise van zwezerik

Libertine Petit Café – De Libertine formule van Casper Reijnders en Steven Pooters slaat goed aan. Sinds vorige week is – hun derde zaak – Libertine Petit Café geopend aan de levendige Noordermarkt. Een heerlijke relaxte plek waar je de hele dag lekkere Franse bistro klassiekers kunt eten of gewoon aanschuift voor een drankje. In de middag zit je hier overigens ook top op het zonnige terras.

Restaurant Entrepot – Het Entrepotdok wordt sinds een paar maanden opgefleurd door dit nieuwe restaurant. Je eet hier kleine en spannende gerechtjes waarbij chef Arvid vooral zijn liefde voor groenten naar voren laat komen.

Persijn – Het restaurant in het QO in Amsterdam Oost. Executive Chef Alexander Brouwer en consulting chef Luc Kusters* hebben de afgelopen maanden hard gewerkt aan hun eerste gerechten voor Persijn. Het resultaat van deze Dutch Cuisine? Dat lees je hier.

Dutch Cuisine bij Persijn
Persijn – Kabeljauw met kokkels

Bumbu Kitchen – Een samenwerking tussen de stoere Jamie van Heije en Casper Reijnders. Je eet hier gerechten uit de Indonesische keuken. Grootouders van Jamie komen uit Indonesië waardoor hij is opgegroeid met de smaken uit de Indische keuken. Jamie giet de gerechten is een hedendaags en sexy jasje. Laat je hier maar gewoon verrassen door deze jonge chef.

Petit Caron – De kleine maar stoere broer van Café Caron in de Pijp. Bij de familie Caron – vader Alain en zijn zonen Tom en David – eet je Franse gerechten en kun je altijd binnenlopen voor een goed glas wijn.

Lees ook over: Daalder, Restaurants Jacobsz of The Lobby.

Nieuwe restaurants in Amsterdam
Restaurant Entrepot