Restaurant Daalder in Amsterdam

Restaurant Daalder in Amsterdam

Bij Daalder is een nieuw tijdperk aangebroken. Dit populaire restaurant in het hart van de Jordaan is recent verbouwd en heeft een nieuwe en frisse look gekregen. Geheel in lijn met de vernieuwde stijl van Daalder.

Sinds november 2016 zwaait Dennis Huwaë de scepter in de keuken. Een jonge, ambitieuze en vooral talentvolle chef. Hij leerde het vak bij geweldige chefs en werkte tot zijn overstap naar Daalder jaren met Moshik bij &Samhoud** . Wat inmiddels onder de naam &Moshik verder gaat. Nu Dennis mede-eigenaar is van Daalder en volledig de vrijheid heeft in de keuken kan hij zijn eigen stijl verder ontwikkelen. En deze blijkt zeer plezierig te zijn. Restaurant Daalder in AmsterdamJe kunt kiezen voor een 5- of 7-gangenmenu tijdens het diner en voor de lunch uit 3-,4,-5-gangen. Wij gaan voor het laatste. We activeren ons smaakpalet met een aantal fijne amuses. Hierna volgen twee bereidingen van langoustine. Mijn voorkeur gaat hier uit naar de variant met crème fraîche, limoen, nori vert en doperwt. Een elegant gerecht. Sommelier Tim serveert bij dit duo een fantastische Albariño uit 2016 van wijnhuis Attis. Dit maakt het geheel compleet.

Restaurant Daalder in Amsterdam
Coquille met structuren van bloemkool

Ons volgende gerecht is de coquille. Deze wordt geserveerd met structuren van bloemkool, kalamansi, jasmijn, hazelnoot en bruine boter. Het gerecht is romig en heeft wat frisse zuurtjes van de kalamansi maar is prachtig in balans. Een voltreffer als je het mij vraagt. Naar mate de lunch vordert worden we steeds enthousiaster over het nieuwe Daalder.

Restaurant Daalder in Amsterdam
Lasagne van knolselderij

Daarna gaan we door naar de lasagne van flinterdunne laagjes knolselderij, gestoofde prei, béchamel en een schuim van Parmezaan. Een heerlijk gerecht dat wordt gecombineerd met een jonge Rosso di Montalcino. De gerechten volgen elkaar in rap tempo op zodat de smaken tussendoor niet wegzakken, aldus de chef. Wil je even pauze dan moet je zelf op de rem trappen.

Als hoofdgerecht krijgen we een stukje Wagyu BBQ Short Rib met zwarte knoflook, een quenelle van kippenlever en schorseneren. Hier word ik dus heel blij van. Wederom schenkt Tim een mooie wijn bij het gerecht. De Gotes del Priorat 2015. Een fruitige kersenrode Priorat.

Restaurant Daalder in Amsterdam
Wagyu Shortrib met kippenlever

Wij begrijpen inmiddels wel dat Dennis een paar maanden geleden door GaultMillau is uitgeroepen tot meest talentvolle chef van 2018. De gerechten zijn echt goed, verfijnd en maken nieuwsgierig naar wat deze man nog meer in huis heeft. Volgens mij is dat nog aardig wat.

En laten we de somm niet vergeten. De wijnen die Tim Grashuis serveert zijn spot on en maken de beleving compleet. Bij ieder gerecht wordt een nieuwe wijn geserveerd dus we hebben aardig wat kunnen proeven. Smaken verschillen natuurlijk maar ik hou wel van zijn stijl.

Met de recente verbouwing, een nieuw interieur en een talentvol gedreven team breekt er nieuw tijdperk aan voor Daalder. Dit restaurant hoort zeker op je wishlist voor dit jaar!

Restaurant Daalder

Lindengracht 90

Amsterdam

Reserveren kan via deze link naar de website.

Lees ook: Bord’Eau met Bas van Kranen, Maris Piper in Amsterdam en restaurant 212.