Dutch Cuisine bij Persijn

Dutch Cuisine bij Persijn

Afgelopen week mocht ik als een van de allereerste kennis maken met de Dutch Cuisine van Persijn. Het restaurant van het spiksplinternieuwe QO  in het Amstelkwartier in Amsterdam Oost.

Dutch Cuisine

De keuken van Persijn staat in het teken van de zogenaamde Dutch Cuisine. Een initiatief van chefs, waaronder Luc Kusters (Bolenius*), die zoals ze het zelf zeggen gaan ze de Nederlandse keuken en eetcultuur nationaal en internationaal op de kaart zetten. En dat voor een breed publiek. De keuze voor deze Dutch Cuisine ging dan ook hand in hand met de samenwerking met Luc Kusters die als adviseur samenwerkt met Executive Chef Alexander Brouwer. Dutch Cuisine bij PersijnWat houdt dat nu in voor de gerechten op de kaart? Er wordt sowieso gewerkt met producten uit eigen land en waar mogelijk zelfs uit eigen kas. Op het dak van het hotel hebben ze een grote kas gebouwd waar aardig wat groenten, kruiden en zelf vissen worden gekweekt. Natuurlijk niet voldoende om het restaurant dagelijks te voorzien maar er wordt een mooie basis gelegd. Dutch Cuisine bij PersijnEen van de signature gerechten die bij Persijn op de kaart staat is de Tomaat ofwel de Dutch Caprese. Deze tomaat – indien mogelijk dus uit eigen kas – wordt gevuld met mozzarella en basilicum. Erg lekker! Favoriet tijdens onze proeverij zijn ook de kabeljauw met knolselderij, zeegroenten en kokkels, en de Omegabaars met parelgort en groene kruiden. Voor de vleesliefhebbers heeft deze Dutch Eatery een hele lekkere biefstuk van de haas met bruine boter (Yum!) een aardappeltje en fijn gesneden champignons.

Juniper & Kin

Het is trouwens een aanrader om na je lunch of diner bij Persijn nog even de lift te pakken naar Juniper & Kin. Vanaf deze rooftopbar heb je weids uitzicht over de stad. Een goede plek om nog een lekkere cocktail te drinken. Lees hier meer over Juniper & Kin. Dutch Cuisine bij PersijnDe naam Persijn

Tot slot nog een leuk weetje over Persijn. Deze naam komt van Jan Persijn van Velsen. Hij was van 1280 tot 1282 landeigenaar en heer van Amsterdam. Zijn familiewapen ligt ten grondslag aan de bekende Andreas kruizen in het wapen van de stad Amsterdam. Dutch Cuisine bij Persijn

Persijn

Amstelvlietstraat 4

Amsterdam

Het restaurant is dagelijks geopend voor ontbijt, lunch en diner. Voor meer infomatie check de website.

Lees ook:  Het recent geopende MARIS PIPER of de nieuwe stijl van Bord’Eau met Bas van Kranen.