Restaurant 212

Dineren bij Restaurant 212 van Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot

Restaurant 212 is hét restaurant dat bovenaan mijn lijstje staat voor 2018. Een paar maanden geleden kwam het nieuws naar buiten dat Richard van Oostenbrugge en Thomas Groot na jaren Bord’Eau** gingen verlaten. De heren wilden hun droom waar maken en hun eigen restaurant openen. Dit nieuws kwam toen als een behoorlijke verrassing en nu is het bijna zo ver. Op 8 januari gaan de deuren open van hun Restaurant 212.Restaurant 212Na jarenlang op Michelinsterniveau te hebben gekookt gaat het duo het nu anders insteken. Zoals ze het zelf zeggen eet je bij Restaurant 212 high-end maar ontdoen ze zich van alle onnodige etiquette maar maken ze ruimte voor spektakel. Klinkt veelbelovend en veel meer van deze tijd. We willen allemaal top eten en van een ster meer of minder zijn we ook niet vies, maar we willen in een eigentijds restaurant eten. We laten de  opgeprikte en stijve restaurants toch steeds vaker links liggen.

Ik ben dus waanzinnig benieuwd naar hun nieuwe concept en de verwezenlijking van hun culinaire droom. De inrichting is al opvallend waarbij je allemaal aan de bar rondom de keuken plaats neemt. Geen tafelreservering dus maar aanschuiven aan de bar. Iedereen heeft dus front row seats!

De Somm

Uiteraard mag een goede sommelier hier niet ontbreken. De keuze was natuurlijk snel gemaakt. Daphne Oudshoorn was jarenlang sommelier bij Bord’Eau en tevens de partner van Richard. Daphne is de perfecte gastvrouw en sommelier voor dit restaurant en vormt samen met de heren een dream team! Restaurant 212Over de culinaire invulling wordt nog weinig prijs gegeven. Maar ik verwacht dat de signature dish van Richard,  het welbekende dessert met de appel, voorlopig niet op het menu staat. Want het is tijd voor wat nieuws! Op 8 januari gaan de deuren dus officieel open. Mijn stoel aan de bar is al gereserveerd dus binnenkort meer over de verwezenlijking van deze mooie droom.

Restaurant 212

Amstel 212

Amsterdam

Lees ook: MOS Amsterdam , Ciel Bleu en ‘T Amsterdammertje.