Italiaanse restaurants in Amsterdam

Italiaanse restaurants in Amsterdam

Als je op zoek gaat naar een Italiaans restaurant in Amsterdam kom je al snel uit bij de bekende restaurants zoals Toscanini en Incanto. Deze hoef je zeker niet over te slaan, maar er is nog zo veel meer. Van gouwe ouwe tot de nieuwste Italiaanse restaurants die Amsterdam rijk is.

Bussia

Deze behoort tot de categorie gouwe ouwe. Al jaren wordt de Reestraat in de negen straatjes opgefleurd door de oranje façade van restaurant Bussia. Hier eet je moderne Italiaanse gerechten. Van een verfijnde antipasto tot huisgemaakte ravioli en een mooi hoofdgerecht van eend met pastinaak. De heerlijke wijnen maken de ervaring helemaal compleet. Een aanrader voor een romantisch diner of een uitgebreide lunch. Lees hier meer over Bussia.

Italiaans restaurant Bussia in Amsterdam
Bussia

Roberto’s

In het wereldberoemde Hilton in Amsterdam (John Lennon en Yoko Ono hielden hier hun Bed-in for Peace) vind je Roberto’s. Het restaurant is vernoemd naar directeur Roberto Payer die met zijn Italiaanse roots authentieke Italiaanse streekgerechten naar Amsterdam bracht. Opvallende gerechten prijken op de kaart zoals Baccalá mantecato alla Veneziana. Dit is in melk gegaarde kabeljauw op polenta. Een fantastisch gerecht wat je zeker niet bij de doorsnee Italiaan gaat vinden. Wat zeker niet mag ontbreken tijdens je diner is de Taliolini Roberto’s. Handgemaakte pasta met boter en 30 maanden gerijpte Parmiggiano Reggiano. Hierbij neem je wat zwarte of beter nog witte truffel om het geheel af te maken. Wil je toch liever wat anders dan pasta dan is de Ossobucco of de zeebaars in zoutkorst ook een hele goede keuze.

Italiaanse restaurants in Amsterdam
Roberto’s

TOZI

Een nieuwkomer in Amsterdam. Na Londen opende de tweede vestiging in het Park Plaza Vondelpark, Amsterdam hotel aan de Koninginneweg. Bij dit hotel-restaurant vind je een mix van locals, toeristen en hotelgasten. Een absolute must try is de buffalo ricotta ravioli met zwarte truffel. Godelijk! Er is een sharing concept bij TOZI maar geloof, dit gerechtje wil je liever niet delen met tafelgenoot. Nog een aanrader is de signature dish Tonnarelli “Cacio e Pepe”. Deze kun je dan wel weer prima met twee personen delen. Neem hierbij een glas Castillo de Almansa Tinto Old Vines en je hebt een heerlijk diner.

Italiaanse restaurants in Amsterdam
Tozi

Primi

In de wijk Westerpark vind je buurtrestaurant Primi. De kleine knusse zaak van Valerio is echt een toegankelijk Italiaans restaurant in Amsterdam. Neem hier wat antipasti om samen te delen en een huisgemaakte pasta als hoofdgerecht. Er staan veel lekkere wijnen op de kaart dus ook voor een kleine aperitivo aan het begin van de avond is dit een goed adres om te onthouden. Lees hier meer over Primi.

De leukste restaurants in Westerpark Amsterdam
Primi

Domenica

Op de Noordermarkt heeft Bordewijk plaats gemaakt voor Domenica. De chef werkte jaren voor Toscanini. Een eigen restaurant was een droom die lang werd gekoesterd en toen het pand waar Bordewijk huisvestte vrij kwam was de keuze snel gemaakt. Lees hier meer over onze diner ervaring bij dit gezellige restaurant.

Italiaanse restaurants in Amsterdam
Roberto’s
Domenica
Domenica

Weet jij nog een Italiaans restaurant in Amsterdam waar we echt eens langs moeten gaan? Mail dan jouw tip naar severine@thecitizen.nl

Lees ook: Restaurants in de Jordaan, de beste sushi van Den Haag of over mijn wijnreis door het Italiaanse Piemonte.