Madame Cyclette

Madame Cyclette

There is a new lady in town. Madame Cyclette bevindt zich tegenover het Olympisch Stadion. Deze dame houdt er een flexitarische leefstijl op na en die laat ze je maar al te graag proeven. Wat je kunt verwachten? Pure en gezonde gerechten die bovenal ontzettend smaakvol zijn. Groenten spelen hier de hoofdrol, maar voor de liefhebbers staat er ook kip en vis op het menu. Daarnaast staat duurzaamheid hoog in het vaandel. Zo worden er voornamelijk lokale producten uit het seizoen gebruikt in de keuken van Madame Cyclette.

Madame Cyclette

De kleurrijke inrichting van Madame Cyclette vind je ook terug in de opmaak van de gerechten. De menukaart varieert van zuurdesembroodjes en salades tot warme gerechten en huisgemaakte zoetigheden. Leuk detail: de carrot cake wordt gemaakt van het pulp van de sappen. Dat is nog eens creatieve manier om afval om te zetten in iets lekkers. 

Madame Cyclette

Ik ben gek op dit soort doordachte concepten en ben zelf ook steeds meer bezig met vegetarische opties. Juist omdat je er zoveel kanten mee op kunt. Wij kiezen drie gerechten om te delen, simpelweg omdat we niet kunnen kiezen. De steak van knolselderij, krokante boerenkool en jus van knolselderij is een schot in de roos. De gebakken knolselderij is goed gegaard en de geconcentreerde jus een ware vondst. De crunch van boerenkool zorgt voor de finishing touch. Ook het zuurdesembrood met gekookt ei, champignons en hollandaisesaus valt goed in de smaak. De saus is luchtig en erg smaakvol, waardoor je achteraf goed verzadigd bent maar niet bomvol zit. De frisse quinoasalade heeft een fijne crunch van gepofte quinoa en is smeuïg door de avocado. 

Madame Cyclette

Ik word erg enthousiast van Amsterdams nieuwe aanwinst. Madame Cyclette laat zien dat een gerecht dat enkel uit groenten bestaat, ook ontzettend smaakvol kan zijn. Oftewel, haast je naar het Stadionplein als je verrast wilt worden door gerechten waarin groenten de basis vormen. 

Madame Cyclette

Stadionplein 24

1076 CM Amsterdam

Lees ook: Joris Bijdendijk opent Restaurant Wils in Amsterdam, Tel Aviv Style restaurants in Amsterdam en Restaurant Felix in Felix Meritis in Amsterdam