3 x Aperitivo in Amsterdam

Primi bar cucina

Aperitivo is helemaal on trend in Amsterdam. Op steeds meer plekken zien we dit Italiaanse gebruik opduiken. Het is van origine bedoeld als eetlust opwekker voordat je gaat dineren. In Italië krijg je kleine bites bij je aperitief en bij sommige bars is er zelfs een heel buffet waar je van kunt kiezen. In Amsterdam wordt het op geheel eigen wijze ingevuld. Voor een goede aperitivo moet je bij deze restaurants zijn:

Primi Westerpark

Primi is een gezellig Italiaans buurtrestaurant. Als een van de eerste introduceerden ze een paar jaar geleden aperitivo in Amsterdam. Met open armen wordt je hier ontvangen. Op zondag tot en met donderdag krijg je bij je eerste drankje een paar lekkere bites gereserveerd. In de zomer is dat op het terras van 17.30 tot 19.00 en in de winter ietsje later namelijk van 18.00 – 19.30. Primi heeft twee locaties om uit te kiezen: Primi Westerpark en Primi Vondelpark. Alleen de eerste organiseert aperitivo.

3 x Aperitivo in Amsterdam
Winehouse SOMM

Winehouse SOMM

Iedere zondag organiseert deze wijnbar Sunday Aperitivo. Bij een mooi glas Cava of wijn krijg je een selectie van kleine warme en koude gerechten. Dit zijn luxe bites zoals een kleine ravioli, gegrilde gamba of een beef tagliata. Kleine tip, neem als afsluiter nog wat kaas want dat kaasplateau is een feestje. De Aperitivo Sunday is van 16.00 tot ongeveer 19.00. Per persoon EUR 16.00. Reserveren is aan te raden, ook voor een tafeltje op het terras. Lees hier meer over Winehouse SOMM.

 

Nieuwe restaurants in Amsterdam
Cecconi’s

Cecconi’s

In het Soho House vind je Cecconi’s. De club boven is besloten maar de bar en het restaurant zijn vrij toegankelijk. Van maandag tot en met woensdag is het Cecconi’s Aperitivo Hour tussen 15.00 en 18.00. Op het speciale bar menu vind je lekkere (Noord) Italiaanse hapjes voor bij je aperitief. Neem bv een Negroni of een glas Primitivo.

Lees ook: Restaurants in De Jordaan, wijnbars in Amsterdam en de beste sushi van Amsterdam.