Italiaans restaurant Bussia in Amsterdam

Italiaans restaurant Bussia in Amsterdam

Restaurant Bussia in de negen straatjes is een echte klassieker. De felgekleurde oranje façade is niet te missen en trekt direct je aandacht zodra je de Reestraat in komt.

Alhoewel Bussia een Italiaans restaurant is heeft het weinig weg van de doorsnee Italiaan. Dit restaurant is namelijk veel internationaler georiënteerd. Op de kaart prijken, laten we zeggen, moderne Italiaans gerechten. Dus verwacht hier geen traditionele antipasto gerechten om te delen of een keur aan pasta’s en pizza. Want, dan kom je bedrogen uit.

We nemen plaats aan een van de mooiste tafels van het restaurant, aan het raam met uitzicht op de levendige winkelstraat. Om de zondagmiddaglunch feestelijk te beginnen krijgen we een prosecco met bramensorbet. Echt eens wat anders.

Italiaans restaurant Bussia in AmsterdamHet eerste gerecht van het 4-gangenmenu is een antipasto. Een mooi gerecht van selderij met geitenkaas, rogge en zwarte bes. Hierbij wordt een heerlijk glas Propizio Grechetto geserveerd van Donato Giangirolami. Een strogele biologische witte wijn gemaakt van de onbekende Grechetto druif. Italiaans restaurant Bussia in AmsterdamWe vervolgen met een huisgemaakte pasta. Ravioli gevuld met rundvlees, gremolata (een bekend Italiaans kruidenmengsel) en saffraan saus. Hierbij wordt een volle sappige wijn geschonken: Valpolicella Superiore 2017 Vaona. De druiven van de Valpolicella zijn na de pluk 5 weken gedroogd en vervolgens zacht geperst. Het resultaat is een mooie ronde wijn met tonen van kers en pruim. Over het algemeen ben ik erg fan van Italiaanse rode wijnen dus ik ben helemaal in mijn element hier. Zeker als er bij het hoofdgerecht van eend met geroosterde pastinaak een Barolo wordt geschonken. De juiste wijn maakt een goed gerecht compleet nietwaar?

Italiaans restaurant Bussia in AmsterdamWe sluiten de lunch af met een verfrissende granita en zoete huisgemaakte friandises. Net als het interieur zijn de gerechten modern en zonder opsmuk. Er heerst een aangename sfeer in het restaurant en het heeft ons positief verrast. Onze zoektocht naar de leukste Italiaanse restaurants van Amsterdam gaat nog even door. Binnenkort lees je meer over Bussia en deze andere zaken in een special over Italiaanse restaurants in Amsterdam.

 

Bussia

Reestraat 28-32

1016 DN Amsterdam

Lees ook: Franse restaurants in Amsterdam, de beste sushi van Amsterdam en de leukste restaurants van Westerpark.