Vistheater Pesca in Amsterdam

Vistheater Pesca in Amsterdam

Bij Pesca gaat het er net even iets anders aan toe dan bij andere restaurants. Bij binnenkomst worden we dan ook niet direct geplaceerd, maar gaan we linea recta naar de vismarkt om een keuze te maken uit het uitgebreide assortiment aan verse vis. De vriendelijke bediening licht de bereidingswijze toe als wij onze voorkeuren aangeven. Vervolgens brengen zij de vis naar de keuken, en vervolgen wij onze weg naar de wijnmarkt.

Vistheater Pesca in AmsterdamAan de hand van onze keuzes bij de vismarkt worden er drie wijnaanbevelingen gedaan. Wij nemen de Spaanse Albarino in een bucket mee naar onze tafel. De wijn is fris, fruitig en heeft tonen van appel en peer. Een makkelijke wijn die goed bij de verschillende gerechten te combineren is.

Vistheater Pesca in AmsterdamWe gaan van start met een nootachtige Normandische oester en een ziltige Zeeuwse platte oester. Beide oesters zijn lekker vlezig en het pittige Japanse sausje van sojabonen zorgt voor een verrassende twist. Vrij snel worden de oesters opgevolgd door een ceviche van makreel. Een fris gerecht waarbij de zoete dressing de overhand heeft waardoor de makreel niet helemaal tot zijn recht komt.

Vistheater Pesca in AmsterdamDit wordt goedgemaakt bij de gerechten die hierop volgen. Nadat we de gebakken coquilles hebben gehad, wordt de gefrituurde soft shell krab met mangochutney, guacamole en pepertjes geserveerd. Simple but tasty. Het gerechtje heeft een fijne bite en is een beetje zoetig en romig. Heerlijk!

 

Vistheater Pesca in AmsterdamBij Pesca wordt de vismarkt dagelijks aangevuld met een wisselend aanbod dat afhankelijk is van het seizoen en het weer. Oftewel verser dan vers! En dat proeven we bij de overheerlijke dorade die in zijn geheel op de Green Egg is gebakken. Zoals je ‘m ook aan de kust van Portugal krijgt voorgeschoteld… Dit is bij uitstek de favoriet van de avond.

Vistheater Pesca in AmsterdamNa de zoete afsluiter verlaten we het restaurant meer dan verzadigd. We kunnen dan ook vaststellen dat je bij Pesca aan het juiste adres bent als je zin hebt in toegankelijke visgerechten in combinatie met een gezellige ambiance.

Vistheater Pesca in Amsterdam

Pesca

Rozengracht 133

1016 LV Amsterdam

Lees binnenkort ook onze tips waar je in Amsterdam moet zijn voor de lekkerste oesters.

Andere leuke tips lees hier voor restaurants in Amsterdam Oost, Westerpark en de Zuidas.