Aperitivo Sunday bij Winehouse SOMM

Aperitivo Sunday bij Winehouse SOMM

Aperitivo is een goed Italiaans gebruik dat je vooral in de Noordelijke streken van Italië tegenkomt. Rond borreltijd komen de Italianen bij elkaar voor een aperitief met wat kleine bites. Bedoeld om de eetlust op gang te brengen voor het diner.

Winehouse SOMM heeft hier haar eigen variant op gemaakt, de Aperitivo Sunday. Op zondagmiddag tussen 16.00 en 19.00 serveren ze een aantal heerlijke koude en warme bites bij een mooi glas wijn. Je kunt het zoals de Italianen zien als een kleine appetizer voor je diner maar je mag hem ook invullen als een uitgebreide borrel.

Een kleine greep uit de gerechten zijn mooie Baskische ansjovis, hele gamba’s en ook een beef Tagliata komt voorbij. Heerlijke bites die je samen kunt delen. De Aperitivo bestaat uit een goed glas wijn en 3 bites om met elkaar te delen. Per persoon €16.00.

Aperitivo Sunday bij Winehouse SOMM

Uiteraard kun je de aperitivo uitbreiden met wat meer gerechten of neem bijvoorbeeld nog een kaasplankje. Op de counter staan de meeste heerlijke kazen uitgestald dus je kunt er zelf een selectie uit maken.

De Aperitivo Sunday is wat mij betreft dus de perfecte invulling voor een relaxte zondagmiddag. Check voor meer informatie de Facebookpagina. En als je nieuwsgierig bent naar de wijnen en diner opties bij deze geweldige wijnbar lees dan deze review of het interview met eigenaar Sascha Holzkämper.

Winehouse SOMM

Baffinstraat 1

Amsterdam

Lees ook: wijnbars in Amsterdam, Restaurant Lars Amsterdam en Brasserie Carstens.