Healthy sharing by Rozey in Rotterdam

Healthy sharing by Rozey in Rotterdam

We gingen op bezoek bij het nieuwe Rozey in Rotterdam. Ken je het gevoel dat je op een kaart zoveel bijzondere gerechtjes ziet staan, je niet kunt kiezen en maar blijft staren? Precies, dat heb ik ook vaak. Je zou dan dus eigenlijk alles wel een beetje willen proeven. Nu heb ik gelukkig best veel `foodiefriends’ die met mij willen `sharen’ zodat we extra veel kunnen bestellen. Maar niet iedereen in is staat om zijn allerlekkerste `snack of pleasure’ te delen. Helaas. Op dit soort momenten fantaseer ik stiekem over een vegan formule ` tasting all dishes until I can no longer. Yes please’!

Healthy sharing by Rozey in Rotterdam

Eerlijke producten

En `yes please’ riep ik dan ook toen ik hoorde over een nieuw restaurant aan de Rotterdamse wijnhaven bij Rozey. Het allereerste restaurant in Nederland waar je een hele avond onbeperkt vega en vegan kunt dineren voor een vaste prijs. (32,50 incl. drankjes en in het weekend komt daar 5,- bovenop). `Is this true?’ Ja! Wij waren aanwezig bij de perslunch om kennis te maken met dit vegan `All Inclusive’ concept. En geloof mij, dit was een feestje! Eigenaren Roos Rutjes en Roland Hogenelst wisten mooie gerechten zonder vlees of dierlijke producten perfect te perfectioneren tot een lekker authentiek gerecht. Hier is een half jaar in testkeuken aan voorafgegaan. Pas als het hele team overtuigd was kwam het op de kaart. Deze kaart is veelzijdig en uitgebreid en ze leggen de nadruk op alternatieven voor traditionele gerechten die wij kennen. Totaal staan er zo`n 55 gerechten op een kaart met eerlijke producten waarbij vleesvervangers, verse groenten en heerlijke sauzen zijn verwerkt met de best verantwoordelijke producten die niet bijdragen aan de schade van milieu en dierenwelzijn. Uiteraard zijn alle drankjes ook biologisch of vegan. Van koffie (Smit & Dorlas), (iced) thee (Pukka) tot aan de wijnen van Terra Vites.

Healthy sharing by Rozey in RotterdamDuurzaam Interieur

Roos Rutjes ken ik nog als foodstylist van `veggie’ kookboeken uit 2008 in mijn keuken thuis. Ze is bij Rozey verantwoordelijk voor duurzaamheid en vormgeving. Duurzaamheid komt terug in het interieur van de zaak, zoals tafels van natuurproduct marmoleum. Geweldig alternatief voor echt marmer en daarmee oogt de inrichting dus heel hip en fris met mooie sfeervolle kleuren. Ook het servies is vrij van dierlijke producten, zoals beendermeel. Op dit super stylish servies komen de gerechtjes ook nog eens mooi tot zijn recht vind ik. En ik had dan ook niet anders verwacht van Roos als foodstylist!

Healthy sharing by Rozey in RotterdamVeelzijdig menu en keuze concept

Maar hoe werkt dit concept dan? Elke ronde bestel je maximaal twee gerechtjes per persoon. Vul de nummers van het gerechtjes in op het bestelkaartje. De bijproducten zoals zoete aardappelfrietjes zijn extra bij te bestellen en er is geen tijdslimiet waarbinnen je gegeten moet hebben. We hebben carpaccio van biet, Vietnamese springroll met kokos pinda dip, krokant Sardijns brood als koud voorgerecht met hummus en muhammara. Als hoofdgerecht kozen we o.a. voor de zeewierbitterballen en echt, het is gewoon net als een vleesbitterbal maar dan eigenlijk veel lekkerder. Steak watermeloen met portjus en gerookte amandelen en als uitspringer de pulled jackfruit. Ik was al een poos benieuwd hoe dit zal smaken en dit is buitengewoon verrukkelijk. Hier wil je meer van bestellen. Maar laat je niet alleen verleiden door de 28 hoofdgerechtjes want ik verzeker je dat je ook heel blij gaat worden van de nagerechtjes. Dus hou hier zeker wat eetlust voor over. En als ik het mag zeggen, kies dan voor bloedsinaasappelijs met een macaron of Rozey`s garden met chocolade en framboos. Je smelt niet alleen van deze super `cutie little cup’ maar ook de chocolade smelt zo fijn in je mond. En dit choco tuintje was nou net het gerecht dat ik dus niet wil delen. Te lekker!

Rozey

Wijnhaven 85

Rotterdam

Lees ook: Brunch in Rotterdam, restaurants in Rotterdam of terrassen in Rotterdam.