BAUT Oost in Amsterdam

BAUT Oost

Bij BAUT Oost in Amsterdam op de Wibautstraat is iedereen de hele week welkom. Voor een koffietje in de ochtend, tot een gezellige borrel of gezellig diner in de avond. 

Voor menig Amsterdammer is BAUT inmiddels een begrip. Een restaurant waar je altijd lekker eet en gezellig zit. Na diverse pop-ups onder leiding van bekroond chef Michiel van der Eerde, zijn Bar BAUT in Amsterdam Zuid en BAUT Oost inmiddels goed gevestigde zaken in de Amsterdamse horeca branche. En met goede reden!

Naast een goede borrel of een lekker diner, kun je hier ook fijn lunchen. En dat is precies wat wij gingen doen, bij BAUT Oost op de Wibautstraat.

De lunchkaart bevat diverse luxe broodjes op zuurdesemtoast van Fort Negen. 
Bijvoorbeeld de toast pastrami met champignon, courgette en ras el hanout en de zuurdesem burrata met pittige tomatensalsa, waterkers en lavas citroenmayonaise. Maar ook de klassieke steak tartare van BAUT is omgetoverd tot een lunchbroodje. 

Daarnaast voorziet de kaart je ook van andere smaakvolle lunchopties, zoals de classic ceasar salad en tom kha kai soep. Wereldse bordjes met een Amsterdamse twist. 

Steak Tartare BAUT

Mocht je toch zin hebben in iets anders, je kunt voor de lunch ook alles bestellen van de avondkaart! Dus keuze genoeg. 

Het concept van BAUT draait om gezellig tafelen met meerdere gerechtjes. Kleiner van formaat, maar bomvol smaak en ideaal om te delen. 

Wij bestelden, uiteraard, de steak tartare. Die á la BAUT wordt bereid met gezouten komkommer, artisjokcrème, boquerones, aioli en pane carasau. Zoals ze zeggen: never change a winning team. Super smaakvol en ook nog eens prachtig opgemaakt. Een BAUT klassieker met een goede reden.

Daarnaast bestelden we de aubergine met yoghurt- limoen crème, harissa, pistache- aardappel crumble en kruidenolie. Een gerecht met uitgesproken smaken en een rokerige twist in de aubergine. Erg lekker en goed in balans met het frisse van de yoghurt en de kruidige, Oosterse smaken.

BAUT menu aubergine

Ook een aanrader: de BBQ pulpo! Met paprika relish, La Ratte aardappel en basilicum.
Pulpo is wat ons betreft altijd goed, mits het goed wordt bereid. En gelukkig zit dat hier wel goed. Een subtiel gerechtje, waarin het romige van de aardappel de octopus mooi complimenteerde. De paprika relish zorgde voor een frisse kick en crunchy bite.

Als side bestelden we nog de friet van de Frietboutique. Altijd goed om op tafel te hebben om van te snacken!

Pulpo BAUT

We dronken er een glaasje wijn bij. De kaart biedt diverse wijnen per glas of fles, dus keuze genoeg. Uiteraard kun je je ook altijd even laten adviseren om de wijn op je lunch af te stemmen!

Heb je trek in een zoete afsluiter? Bestel dan nog een van de verfijnde desserts of geniet nog van een kaasplankje toe. 

Al met al een zeer geslaagde lunch en een aanrader als je net even wat uitgebreider wilt lunchen en tafelen.
Zomers kun je hier ook heerlijk zitten op het ruime terras, maar voor nu biedt het interieur binnen een gezellige sfeer en een warmte die je de kans geeft om even aan het druilerige herfstweer te ontsnappen!

Zeven dagen per week kun je naar BAUT Oost in Amsterdam en reserveren doe je hier.

Check voor alle restaurant tips in Amsterdam Oost ook dit lijstje.

Lees ook: Restaurant Gitane Amsterdam West, Nieuwe restaurants in Amsterdam 2023 en Restaurant Kien in Amsterdam