Dineren bij Kluis aan de Haarlemmerstraat

Restaurant en bar Kluis is een nieuwe spot aan de Haarlemmerstraat. Een all day restaurant dat in de plaats is gekomen van Roeblings.

Kluis is gezellig en sfeervol ingericht. In dit oude bankgebouw vind je nog veel originele elementen terug uit de jaren 20. De historie is bewaard gebleven en zo vind je er nog de oude kluis, origineel Art Deco tegelwerk en de ijzeren harmonicahekken.

Al met al een leuke plek om voor een kopje koffie of lunch naartoe te gaan als je gaat shoppen aan de Haarlemmerstraat of door de Jordaan loopt. Tijdens de avond biedt Kluis een wisselend tasting menu van 3 gangen voor €39 tot 6 gangen voor €66.

Wij nemen het 4-gangenmenu. Te starten met de makreel met kaviaar, appel, komkommer en karnemelk. Een lekker en fris begin. Favoriet van de avond is de gekonfijte eendenbout met blauwe bosbes. Mooi gepresenteerd en lekker comfort food. Precies waar de chef voor staat.

Bij de volgende gang zijn we even op zoek naar de balans in het gerecht. Er ligt zo veel op het bord dat het geen geheel maakt. De coquille met beurre noisette en zeekraal is lekker maar de koude King Crab met gedroogde ham matchen hier niet bij. Daarnaast liggen nog 2 bereidingen van mais die ook buiten de boot vallen. Op zichzelf lekkere combinaties maar ik vind ze niet samen gaan in het gerecht en dat is jammer.

Gelukkig is de bediening uiterst vriendelijk deze avond en maakt ook de wijn veel goed. Er wordt gewerkt met Smaragd wijnen en die hebben een aantal mooie wijnen voor de pairing uitgezocht. Extra leuk is het als je ook nog een kijkje kunt nemen in de oude kluis die nu als wijnkamer fungeert. Vanuit de Haarlemmerstraat kun je niet vermoeden wat er schuil gaat achter de gevel. En dat is zeker een bezoekje aan Kluis waard. Kluis restaurant (inmiddels is Kluis gesloten)

Haarlemmerstraat 118
Amsterdam

Lees ook: Restaurants in Westerpark, Franse restaurants in Amsterdam of de beste sushi restaurants in Amsterdam.