Private dining in Amsterdam

Private dining in Amsterdam

Een gezellige en geschikte ruimte vinden voor private dining in Amsterdam kan best wel een uitdaging zijn. Of je nu op zoek bent naar een ruimte voor een zakelijk diner of voor een privéaangelegenheid. Wij helpen je op weg met een aantal fijne locaties.

Private-dining-in-Amsterdam
Jansz.
 1. Jansz. – Bij dit restaurant in het prestigieuze Pulitzer hotel horen 3 privé vertrekken die zeer geschikt zijn voor private dining. De 17e eeuwse panden zijn vorig jaar helemaal opgeknapt met behoud van hun charme en de intiem indeling van de vetrekken. Zo heb je de Copper Attic, Copper Chambre en Copper Study. Deze zijn geschikt van 10 tot 30 personen.
 2. The Lobby Fizeaustraat – Dit restaurant heeft aansluitend aan het restaurant een privéruimte waar je tot 60 personen kunt lunchen en dineren of waar je borrel kunt organiseren. Door de glazen wanden wordt de ruimte mooi bij het restaurant betrokken maar als je liever helemaal privé zit kan dit ook worden afgeschermd. De menu’s zijn hier erg goed, net zoals in het restaurant en ook hier maakt de sommelier een mooi wijnarrangement op maat. Parkeren is hier gemakkelijk in de bijbehorende garage van Hotel V.

  private-dining-in-amsterdam
  foto credits: RIJKS – Erik Smits
 3. RIJKS – Een heerlijke plek waar je voor zowel een privé als zakelijke lunch of diner top zit. Het menu wordt samengesteld van gerechten die op de menukaart staan van het restaurant. Vooral de signature dishes van Michelinsterchef Joris Bijdendijk zijn natuurlijk de aanrader. Producten komen hier zo veel mogelijk van Hollandse bodem en wijnen van wijnhuizen die overal ter wereld door Nederlanders worden gerund.

  Private dining in Amsterdam
  Brasserie van Baerle
 4. Brasserie van Baerle – Al jarenlang een bekende plek in Amsterdam-Zuid. Op de eerste verdieping, boven het restaurant, kun je met een gezelschap tot 45 personen in een intieme setting lunchen of dineren.

  Private dining in Amsterdam
  Wils
 5. Wils – Joris Bijdendijk en zijn team koken bij Wils op open vuur. Een unicum in Nederland. Je kunt hier geweldige gerechten verwachten zoals de chef’s choice die bestaat uit bereidingen van pompoen met amandel, sinaasappel en salie en de Shijo Koji kwartel. Fantastische gerechten. De private dining heeft beschikbaarheid voor 20 personen en is te vinden achter het restaurant.
 6. Sab’s Private Dining – Het karakteristieke pand van Sab’s Deli is de ideale locatie voor kleinschalige privé-bijeenkomsten in een huiselijke setting. Bij mooi weer staan de deuren geopend naar de achtertuin, waar een comfortabele zithoek is ingericht. Deze opzet leent zich goed voor een verjaardag of jubileum. Je vindt Sab’s Deli tegenover de RAI.

  Privite dining in Amsterdam
  Sab’s Private Dining
 7. Vermeer – Ook bij dit fine diningrestaurant zijn goede private dining opties. Een gedeelte van het restaurant kan zodanig afgesloten worden dat er een privéruimte is tot 40 personen. Chef Chris Naylor stelt een mooi 4, 5 of 6 gangen menu samen groenten en kruiden spelen een hoofdrol in deze keuken en komen grotendeels uit de moestuin op het dak van NH Collection Barbizon hotel.
 8. Restaurant De Utrechtsedwarstafel – Dit huiskamerrestaurant biedt plaats voor zo’n 40 gasten en is dus volledig af te huren. Omdat je de ruimte in zijn geheel afhuurt heb je hier iets meer vrijheid om de menu’s helemaal op maat en naar jouw wens in te vullen.
 9. Café Modern – Bijna 10 jaar geleden opende dit restaurant haar deuren aan de Meidoornweg in Amsterdam. Het voormalige Twentsche Bankgebouw heeft niet alleen 60 zitplaatsen, maar ook een 3-tal hotelkamers en een kluis voor private dining. De kluis uit 1929 bevindt zit in de kelder van het pand en is in originele staat bewaard gebleven. Deze ruimte biedt de mogelijkheid om met 12 personen te dineren achter een dubbele kluisdeur van maar liefst 3300 kg in een omhulsel van een halve meter gewapend beton.

Weet jij nog een goede private dining locatie in Amsterdam die echt in dit overzicht thuishoort? Mail jouw tip dan naar: info@thecitizen.nl

Lees ook: Franse restaurants in Amsterdam en de leukste restaurants van Westerpark.