Brasserie van Baerle in Amsterdam Zuid

Brasserie van Baerle in Amsterdam Zuid

Brasserie van Baerle is echt een begrip in Amsterdam Zuid. Al jaren is deze brasserie een bekende plek voor liefhebbers van de klassieke Franse keuken.

Michelin heeft Brasserie van Baerle dan ook al jaren in haar gids staan en bekroond met een Bib Gourmand. Wat mag je verwachten? Veel traditionele gerechten zoals de steak tartaar met salade en frietjes, Caesar salade en natuurlijk hun garnalenkroketjes. Brasserie van Baerle in Amsterdam ZuidWij kiezen voor een salade met eendenborst, de bekende steak tartaar, gekonfijte parelhoen met morilles en een heerlijke sliptong met een beurre blanc van zee-egel. We nemen hier een mooi wijnarrangement bij met wederom vele klassieke keuzes. Brasserie van Baerle in Amsterdam ZuidHet is opvallend te noemen dat je bij dit toch wel chique etablissement vrij grote porties krijgt. De trend is tegenwoordig om veel kleinere gerechten te serveren waarbij veel met groenten wordt gewerkt en je weinig koolhydraten terugvindt. Bij Van Baerle gaan ze hier niet in mee en houden vast aan de klassieke leest waarbij de gerechten rijk gevuld zijn. Je gaat hier dus niet met honger van tafel. Zeker een pluspunt. Brasserie van Baerle in Amsterdam ZuidHet restaurant is ook populair bij gasten van het concertgebouw. Je zit hier op loopafstand en het is dan ook een goede keuze om voorafgaand aan een voorstelling een hapje te gaan eten.

Als het voorjaarszonnetje zich straks weer laat zien dan zal ook de tuin aan de achterzijde weer in gebruik genomen worden. Tijdens de lunch of een zwoele zomeravond is het hier dan ook goed toeven.

Brasserie van Baerle

Van Baerlestraat 158

Amsterdam

Brasserie van Baerle is ook een van de locaties die we hebben opgenomen in ons artikel over private dining in Amsterdam.

Lees ook: Franse restaurants in Amsterdam en de recent geopende Brasserie Maris Piper in de Pijp.