Lowlander Botanical Bar & Restaurant in Amsterdam

Lowlander Botanica Bar & Restaurant

Lowlander Botanical Bar & Restaurant, het restaurant van het bekende biermerk en een fijne plek voor lunch, borrel en diner in Amsterdam Noord. 

Gelegen aan ’t IJ, is het restaurant van Lowlander op een mooie plek gevestigd. Een gigantisch, industrieel pand van maar liefst 764m2! Met ook nog een ruim terras aan het water. En ondanks de grootte van de ruimte, geeft de look and feel een warm en gezellig gevoel. Het personeel is vriendelijk en opmerkzaam en staat klaar je te adviseren indien je daar behoefte aan hebt. De ruimte staat vol met planten en kassen. Er is slim met licht gewerkt en in het midden staat een grote bar. Aan de zijkant is er een ruime open keuken, waar de chefs hard werken aan de gerechten.

Lowlander Botanica Bar & Restaurant

Zoals we van Lowlander gewend zijn, wordt er gefocust op groenten en kruiden en vooral op het tegengaan van verspilling hiervan. En dit zie je overal terug op de kaart.  Zo dronken we een ‘Leftover lemon & elderflower’ biertje. Heerlijk fris en kruidig!

De keuze is reuze, zowel op de drankenkaart als de gerechten. Want naast bier, kun je hier ook cocktails drinken. Óf, de zogeheten ‘Beertails’, zoals de Frozen Beergarita en de Lowlander Mule. En dat hebben ze goed gemixt. De combinaties zijn verrassend en smaakvol.

Qua eten hadden we lichte keuzestress, maar uiteindelijk zijn we overstag gegaan voor de artisjokharten, met linzen, groenten en zomertruffel. Een smaakvol en romig gerechtje.

Lowlander Botanica Bar & Restaurant

Ook bestelden we de ‘Bang Bang Bloemkool’. Een hele geroosterde bloemkool met tahin, gepekelde citroen en ras el hanout. Een herfstig gerecht met uitgesproken smaken in goede balans. Daarnaast aten we de bimi met uiencompote en zeewier crumble. En dit was absoluut de favoriet! De bimi had een rokerige smaak, een goede bite en ging goed samen met de compote. 
Tot slot hadden we de frietjes met kruidenmelange van restgroenten. Goed gebakken en net even anders dan normaal!

Een toetje kon natuurlijk niet ontbreken en wij gingen voor de yuzu-kokos panna cotta met gemarineerde ananas. Een zoete afsluiter van een heerlijk diner. 

Opnieuw laat Lowlander zien dat verspilling van eten eeuwig zonde is en dat groenten absoluut een hoofdrol kunnen spelen op het menu. 

Mocht je nou echt niet zonder vlees of vis kunnen, dan is er een optie bavette en een optie zeebaars beschikbaar. Maar wij besloten het bij de groenten te houden en hebben niks gemist!

Lowlander Botanical Bar & Restaurant is dagelijks geopend en wij komen zeker terug! Reserveren kan hier.

Lees ook: Restaurant Gitane in Amsterdam West, Nieuwe restaurants in Amsterdam 2023 en Botanica in Den Haag.