Restaurant Wils by Joris Bijdendijk

Joris Bijdendijk opent restaurant Wils in Amsterdam

De pot gaat ter vuur! In letterlijke zin, want komende oktober opent Joris Bijdendijk een nieuw restaurant genaamd Wils.

Met de fakkel van het Olympisch Station op een steenworp afstand, slaat hier de vlam in de pan. Althans, in de keuken. Want hier zullen de gerechten voor de 80 gasten worden bereid op open vuur.

Joris Bijdendijk opent restaurant Wils in AmsterdamIn het hoofdkantoor van PON, verzamelgebouw MOVE, zal restaurant Wils zich huisvesten. Met de komst van Move komt er naast high-end restaurant Wils nog een toegankelijker all-day restaurant genaamd Madame Cyclette. Daarnaast heeft Wils een super ruim dakterras met maar liefst plaats voor 100 gasten.

Voor Joris is de opening van een nieuw restaurant een welkome uitdaging. Een talent zoals hij wil graag in beweging zijn. En laat dit nu juist precies hetgeen zijn wat hem te wachten staat. Want het met een Michelinster bekroonde restaurant RIJKS, blijft zijn thuisbasis. Voor hem wordt het dus pendelen tussen twee locaties. Joris zelf heeft hier een nuchtere kijk op “beide locaties liggen dichtbij elkaar, dus ik kan gemakkelijk op en neer fietsen”. Niet te min, zal hij zeker ook achter het vuur kruipen in de keuken van Wils.

Joris Bijdendijk opent restaurant Wils in AmsterdamDe dagelijkse leiding daarentegen komt onder leiding van Erwin Oudijk te staan. Oudijk werkte al in restaurants van de Vermaat groep; waaronder bij Lier, in het concertgebouw.

Hoe de menu kaart er precies uit zal zien laat nog even op zich wachten. Wel heeft Joris aangegeven dat voor hem echt alles op open vuur bereidt kan worden; groente, vlees en vis. Maar ook desserts.

Joris Bijdendijk opent restaurant Wils in AmsterdamWe zullen nog even als een waakvlam geduld moeten hebben tot het vuur op 7 oktober wordt ontstoken.  Maar het wordt vast een fijne toevoeging voor de gezellige Stadionplein buurt!

In de tussentijd kunnen we natuurlijk nog van de culinaire talenten van Joris blijven genieten bij RIJKS.

Restaurant Wils

Stadionplein

Amsterdam