@MOSsfeer. Het luxe thuismenu van MOS Amsterdam

@MOSsfeer. Het luxe thuismenu van MOS Amsterdam

Michelinsterrestaurant MOS Amsterdam heeft nu een prachtige dinerbox voor thuis: @MOSsfeer. Met alle thuisbezorgd en take-away menu’s in Amsterdam kan MOS natuurlijk niet achterblijven. Tijdens de vorige lockdown was MOS terughoudend met het aanbieden van een thuismenu maar nu is er een hele mooie dinerbox die staat als een huis.

Chef Egon van Hoof heeft een heerlijk menu samengesteld. Je kunt kiezen uit 4 of 5 gangen en dit eventueel nog aanvullen met wat charcuterie, Baeri kaviaar of kaas van Bourgondisch Lifestyle. Je kunt het zo gek maken als je wil.

@MOSsfeer. De naam zegt het al. Je wil de sfeer van MOS zo goed mogelijk nabootsen bij jou thuis. Dus naast de creaties van de chef en een leuke playlist wil je ook die fantastische wijnen van sommelier Danilo Ruiz in huis halen. Want zonder goede wijn is de ervaring niet compleet. Opties genoeg bij MOS. Je kunt voor het All-in 5-gangenmenu gaan met een fles rode en een fles witte wijn erbij. Maar wil je écht uitpakken dan neem je de Wine Mystery Box met absolute topwijnen. @MOSsfeer. Het luxe thuismenu van MOS Amsterdam

Afgelopen weekend hebben we dit arrangement zelf uitgeprobeerd. De gerechten zijn zodanig voorbereid dat je alleen nog maar wat producten hoeft op te warmen en de borden mooi moet opmaken. En om dat nog eens extra gemakkelijk te maken hebben de chefs per gerecht een instructie op YouTube gezet. Easy does it!

Terwijl we de @MOSsfeer playlist opzetten beginnen we met de amuse en het voorgerecht. Dit is tartaar van zeebaars met tomaat, burrata, groene olijf en kamille. Alle ingrediënten zijn voorbereid en in plastic bakjes (gelabeld) geleverd. We mengen de tartaar van zeebaars met de burrata, tomaat, palmhart en groene olijf. Daarna pakken we de koolrabiplakken en vullen deze met de tartaar en vouwen hem dicht als een taco. De pecorino, gedroogde tomaat en zonnebloempitten komen hier als garnering bovenop. Binnen een paar minuten staat dit gerecht dus op tafel. De producten zijn van topkwaliteit en dat proef je.

@MOSsfeer. Het luxe thuismenu van MOS Amsterdam

Sommelier Danilo heeft een mooie Weissburgunder 2018 van Weingut Franz-Josef Eifel geselecteerd voor dit menu. Deze frisse, droge Pinot Blanc is lekker maar tegelijkertijd niet te uitgesproken waardoor hij prima past bij de verschillende visgerechten.

@MOSsfeer. Het luxe thuismenu van MOS Amsterdam

We vervolgen met coquille, aubergine, mais en een vinaigrette met baharat kruiden. Ook dit gerecht staat binnen een paar minuten op tafel. Hiervoor moet je simpelweg de coquilles en de borden in de oven verwarmen en de borden mooi opmaken met de garnituur. Je kunt er natuurlijk je eigen creatie van maken maar met behulp van de filmpjes van de chefs maak je er sowieso een instawaardig gerecht van. En de smaken? Die zijn absoluut top!

@MOSsfeer. Het luxe thuismenu van MOS Amsterdam

Na het tussengerecht van Hollandse scholfilet met een saus van granaatappel en saffraan gaan we door naar ons hoofgerecht. Hiervoor ontkurken we eerst de rode wijn want deze mag wel even ademen. De som heeft een Rosso di Montalcino voor ons in petto van Castello Romitorio. Een excellente wijn uit Toscane die gemaakt wordt van de Sangiovese druif. De granaatrode wijn is levendig en heeft tonen van rijp rood fruit. Hij is vol maar blaast je niet omver. Ik hou van dit soort wijnen dus ik ben helemaal in mijn element met deze keuze.

Voor het bijbehorende gerecht duiken we nog een keer de keuken in. Op het menu staat kalfswang met aardappelgratin, paddenstoel, piccalilly, gepofte bospeen en dragon. Ook deze ingrediënten zijn al helemaal voorbereid en hoef je alleen maar in de oven warm te maken. Op en top geregeld door de chefs van MOS Amsterdam. En ook dit is een heerlijk herfstgerecht.

@MOSsfeer. Het luxe thuismenu van MOS Amsterdam

Het was nog nooit zo gemakkelijk om thuis een echt gastronomisch menu op tafel te zetten. Alle gerechten zijn super lekker en helemaal niet moeilijk. Het meeste werk is immers al door de chefs gedaan. Want vergis je niet, hier is veel voorbereidingtijd in gaan zitten. Een kalfswang moet lang garen, de compote van aubergine zet je zelf ook niet zo 1, 2, 3 op tafel en de sauzen moeten urenlang inkoken om het gewenste resultaat te krijgen. Om maar wat te noemen.

@MOSsfeer is wat ons betreft een dikke vette aanrader. Dus dek je tafel met mooi servies, steek de kaarsen aan en tover met behulp van dit menu in een mum van tijd je huiskamer om tot een heus thuisrestaurant.

Het menu bestel je via deze link. Iedere 2 weken heeft Egon een nieuw menu dus hou vooral de site van MOS Amsterdam in de gaten.

Lees ook: Thuisbezorgd en take-away in Amsterdam of check de luxe dinerboxen voor jouw thuisdiner in corona tijd.