Staycation bij Slagerij de Beurs en Eden hotel Amsterdam

Slagerij de Beurs - Interieur

De staycation heeft in corona tijd een flinke vlucht genomen. Een korte vakantie in eigen land is wat mij betreft echter niet compleet zonder een culinaire invulling. Slagerij de Beurs en Eden hotel Amsterdam bieden zo’n mooi arrangement aan. Hotels zijn in deze tijd gewoon open en mogen in hun hotel-restaurant ontbijt, lunch en diner aanbieden aan hotelgasten.

Een nachtje weg in eigen stad en dineren in Slagerij de Beurs? Daar zeggen we geen nee tegen. Om de sleur van alle dagen thuiswerken en avonden op de bank te doorbreken was dit een zeer welkome afleiding. Het Eden hotel aan de Amstel renoveert momenteel het hele hotel. De lobby is al geheel in nieuwe stijl en een gedeelte van de kamers hebben al een transformatie ondergaan. En dus ook het gloednieuwe restaurant is sinds een flink aantal maanden up & running.

Staycation bij Slagerij de Beurs en Eden hotel Amsterdam

Met tomeloze energie worden we door Ard Muntjewerf bij Slagerij de Beurs ontvangen. Binnen no time zitten we met een lekkere cocktail aan de bar en starten we de avond. De sfeer is gelukkig opperbest ondanks de beperkingen. Chef Timo de Beurs heeft een mooi menu voor ons in petto. Na een lekker vegetarisch gerechtje van wortel komt zijn befaamde paté en crôute. Hier had ik mijn oog al op laten vallen. Deze is gemaakt van eend, pruim en hazelnoot. Super lekker!

Thuisbezorgen en take-away in Amsterdam
Slagerij de Beurs

Nog zo’n aanrader is de pie. Inmiddels zijn de pie’s van Timo bestempeld tot signature gerecht. Je hebt keuze uit konijn met spek en pruim of de vegetarische variant met cantharellen, pied de mouton en witlof. Puur comfort food met super intense smaken. Heerlijk voor een herfstachtige dag. Ook de bijpassende wijnen die gastheer Ard vol enthousiasme serveert zijn top. We krijgen een mooie selectie van klassieke wijnen uit de Bourgogne en Beaujolais. Dit is op en top genieten!

Thuisbezorgen en take-away in Amsterdam
Slagerij de Beurs

Na een overheerlijke Paris-Brest als dessert gaan we meer dan voldaan naar onze kamer. De executive room die we hebben gekregen is van alle gemakken voorzien en heeft een kleurrijke burleske achtige inrichting. We kunnen wel stellen dat onze culication geslaagd is. De komende tijd zullen we nog wel meer culinaire staycations met jullie delen. Dus hou de site in de gaten voor meer toffe tips. En in de tussentijd zijn de gerechten van Slagerij de Beurs ook te bestellen voor thuis. Ik zou het doen!

Staycation bij Slagerij de Beurs en Eden hotel Amsterdam

Slagerij de Beurs
Amstelstraat 9
1017 DA Amsterdam

Lees ook: de lekkerste take-away en thuisbezorgd maaltijden in Amsterdam of check waar je de lekkerste sushi kunt bestellen in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag.