John Dory at Home voor echte visliefhebbers

John Dory at Home voor echte visliefhebbers

Visliefhebbers hebben hun weg al lang gevonden naar John Dory. Dit visrestaurant aan de Prinsengracht is sinds een paar jaar de plek in Amsterdam voor de betere visgerechten.

Een avondje dineren bij dit charmante restaurant behoort even niet tot de opties maar daarom komen de gerechten nu gewoon naar je toe. Chef en eigenaar Arjan Wennekes heeft een aantal top gerechten op het take-away menu staan die je echt moet proberen.

John Dory at Home voor echte visliefhebbers

Iedere 2 weken is er een nieuw John Dory at Home menu. Je hebt dan keuze uit 3 of 4 gangen. In het weekend dat ik dit menu probeerde was het voorgerechten een rivierkeeftjesbisque met Hollandse garnalen. Als hoofdgerecht een oven gerecht van scholfilet, mosselen en puree. En als dessert chocolademousse en cake.

John Dory at Home voor echte visliefhebbers

Het royale menu was erg lekker en super gemakkelijk om klaar te maken. Een kwestie van opwarmen en aan tafel gaan.

Naast het menu zijn er nog tal van andere mooie gerechten om te bestellen. Hiervan probeerden we de gegratineerde Zeeuwse oesters, tonijn tataki met noedels en de coquilles. Ook deze gerechten zijn dummy proof en staan binnen een paar minuten op tafel. Van alle heerlijke gerechten die we hebben getest maakten de coquilles de meeste indruk. De schelpen zijn gevuld met spinazie, aardpeer, truffel en een coquille. Daarna is de schelp met korstdeeg weer afgesloten. De schelpen gaat 10 minuten in de oven, daarna snij je ze open en heb je een verrukkelijk gerecht. Echt een aanrader!

John Dory at Home voor echte visliefhebbers

De gerechten bestel je voor donderdag en kun je op vrijdag of zaterdag ophalen tussen 16.00 en 18.00. Het 3-gangenmenu kost 27,50 en voor het 4-gangenmenu betaal je 35,-. Voor alle overige gerechten check je via deze link de website.

John Dory

Prinsengracht 999

Amsterdam

Lees ook: Take-away en thuisbezorgd maaltijden in Amsterdam, de luxe dinerbox voor je thuisdiner in coronatijd of de beste sushi van Amsterdam.