Lunchen in Amsterdam

http://www.aubergeamsterdam.nl/

We gaan de komende tijd lekker uitgebreid lunchen in Amsterdam. Lunchen is het nieuwe dineren door de aangepaste maatregelen. Deze restaurants in Amsterdam spelen daar uitstekend op in en hebben een heerlijk lunchmenu voor je in petto. Voor de beste lunch in Amsterdam moet je bij deze restaurants zijn:

Auberge Jean & Marie

Dit Franse restaurant van Jan en Marije is een van de leukste plekken in de Pijp voor een uitgebreide lunch. De menukaart staat vol met klassiekers uit de Franse keuken. Denk escargots, kikkerbillen, steak tartare en nog veel meer. Of bestel het 3-gangen Bib Gourmand menu, en je laten verrassen. Bestel er een mooie fles wijn bij en je hebt hier vast een top middag.

http://www.aubergeamsterdam.nl/
Auberge Jean en Marie

John Dory

Op zaterdag organiseert dit visrestaurant aan de Prinsengracht Funday Lunch. Eigenaar Arjan heeft hiervoor een mooi menu samengesteld met de meeste verse seizoensproducten. Laat dat maar aan deze topchef over. De lunch wordt tussen 12.00 en 15.00 geserveerd, en je hebt keuze uit een 4 of 5-gangen menu. Het 4-gangenmenu is 80,- per 2 personen en 5-gangen 100,- per 2 personen.

http://www.aubergeamsterdam.nl/
John Dory

Breda

Lunchen bij Breda staat garant voor een middag gevuld met culinaire verrassingen en mooie begeleidende wijnen. Exact waar het nieuwe lunchen voor staat. Je vindt Breda aan de Prinsengracht. Een stukje verderop aan de Utrechtsestraat vind je tegenwoordig trouwens het zusje Klein Breda. Dit kleinere restaurant is zeker de moeite waard om eens te bezoeken.

http://www.aubergeamsterdam.nl/
Breda

Jansz.

Tijdens een middagje shoppen in de Negen straatjes is Jansz. de ideale uitvalsbasis voor een uitgebreide lunch. Het charmante restaurant is knus, en super stylish ingericht. Op het herfstmenu staan gerechten zoals toast met Noordzeekrab, vega club sandwich, lobster roll en cavolo nero & knoflook ravioli. Echt, opties genoeg.

Restaurant Jansz. heeft een nieuwe chef: Arnout van der Kolk

Daalder*

Lunchen bij Daalder, we zijn er dol op! Begin hier met een glas champagne of een cocktail en laat je culinair in de watten leggen door het team van Dennis Huwaë. Op de nieuwe locatie in Amsterdam tref je overigens een hele eigentijdse sfeer aan. Met kleurrijk street art, neonverlichting en up tempo beats. Ideaal voor een boozy brunch met vrienden.

Het nieuwe restaurant Daalder in Amsterdam West
Daalder

Lees ook: de beste sushi van Amsterdam, restaurants in de Pijp of restaurants in Westerpark.

Genoeg tips om lekker te lunchen in Amsterdam. Maar, hebben we nog een goede spot gemist? Mail je tips naar info@thecitizen.nl