Lunchen in Amsterdam

http://www.aubergeamsterdam.nl/

Onze favoriete weekend bezigheid is toch wel uitgebreid lunchen in Amsterdam. En lunchen is het nieuwe dineren! Deze restaurants in Amsterdam spelen daar uitstekend op in en hebben een heerlijk lunchmenu voor je in petto. Voor de beste lunch in Amsterdam moet je bij deze restaurants zijn:

Auberge Francaise

Dit Franse restaurant is een van de leukste plekken in de Pijp voor een uitgebreide lunch. De menukaart staat vol met klassiekers uit de Franse keuken. Denk escargots, terrine foie gras, cuisse de canard confit en nog veel meer. Of bestel het 3-gangenmenu, en je laten verrassen. Bestel er een mooie fles wijn bij en je hebt hier vast een top middag.

http://www.aubergeamsterdam.nl/
Auberge Francaise

Breda

Lunchen bij Breda staat garant voor een middag gevuld met culinaire verrassingen en mooie begeleidende wijnen. Exact waar het nieuwe lunchen voor staat. Je vindt het stylish ingerichte restaurant Breda aan de Prinsengracht. Een stukje verderop aan de Utrechtsestraat vind je trouwens Klein Breda. En dat restaurant is ook de moeite waard om eens te bezoeken.

Parlotte

In het hart van de Jordaan, aan de bekende Westerstraat, heeft Parlotte haar deuren geopend. De levendige zaak zit altijd vol met levensgenieters, die voor een goed glas wijn aanschuiven en daarbij wat gerechten bestellen. Het menu wisselt dagelijks waarbij je de keuze hebt uit 3 of 4 gangen.

Lunchen in Amsterdam

Cecconi’s Amsterdam

In het hippe Soho House vind je Italiaans restaurant Cecconi’s. Zoals je wel verwacht bij Soho House is de zaak helemaal gestyled en is dit een plek om uitgebreid te lunchen. Laat de tafel vol zetten met fijne antipasti zoals vitello tonnato, burrata en de meatballs. Ook de pasta’s met truffel of de cacio e pepe zijn hier top. En tot slot mag je de tiramisu hier zeker niet missen. Goddelijk!

Morgan en Mees

Dit blijft een van de leukste restaurants om te lunchen in Amsterdam. De lunchkaart biedt uiteenlopende opties. Van avocado op toast tot steak tartare en Côte de Boeuf.

http://www.aubergeamsterdam.nl/
Breda

Gartine

Verscholen in een zijstraat van de Kalverstraat vind je Gartine. Eenmaal binnen is er niets te merken van de hectiek uit de drukke winkelstraten. In deze knusse zaak geniet je van broodjes, salades en zoete lekkernijen. De high tea is hier trouwens ook de moeite waard om te checken.

Jansz.

Tijdens een middagje shoppen in de Negen straatjes is Jansz. de ideale uitvalsbasis voor een uitgebreide lunch. Het charmante restaurant is knus, en super stylish ingericht. Op het menu staan gerechten zoals toast met Noordzeekrab, vega club sandwich of een lobster roll. En wat dacht je van cavolo nero & knoflook ravioli? Echt, opties genoeg.

Restaurant Jansz. heeft een nieuwe chef: Arnout van der Kolk

The Lobby

Al jaren is The Lobby Nesplein een van mijn favoriete restaurants. Het is vooral de gezellige sfeer en de knusse plek bij de openhaard die dit restaurant zo leuk maken. The Lobby nodigt uit om lekker te tafelen en gezellig bij te kletsen onder het genot van een goed wijn en mooie gerechten.

Lekker lunchen op het terras in Amsterdam
The Lobby Nesplein

Daalder*

Lunchen bij Daalder, we zijn er dol op! Begin hier met een glas champagne of een cocktail en laat je culinair in de watten leggen door het team van Dennis Huwaë. Op de nieuwe locatie in Amsterdam tref je overigens een hele eigentijdse sfeer aan. Met kleurrijk street art, neonverlichting en up tempo beats. Ideaal voor een boozy brunch met vrienden.

Het nieuwe restaurant Daalder in Amsterdam West
Daalder

Lees ook: de beste sushi van Amsterdam, restaurants in de Pijp of restaurants in Westerpark.

Genoeg tips om lekker te lunchen in Amsterdam. Maar, hebben we nog een goede spot gemist? Mail je tips naar info@thecitizen.nl