Wijnbar SHIRAZ

wijnbar SHIRAZ

Amsterdam is weer een nieuwe wijnbar rijker. Sinds vorige week is wijnbar SHIRAZ geopend aan de Lijnbaansgracht. Deze mooie bar is absoluut een aanwinst  voor het gebied rondom het toeristische Leidseplein.

Wijnbar SHIRAZ – je spreekt het uit als Shi-raz – is vernoemd naar de welbekende druif. In Frankrijk wordt deze overigens gewoon Syrah genoemd maar het is in de basis dezelfde druif, het is vooral de nieuwe wereld die Shiraz gebruikt.

Als je je wijnbar naar je favoriete druif vernoemd dan moet je wel een hele sterke voorkeur hebben voor deze wijn. Omdat hij over de hele wereld wordt gemaakt zijn er onwijs veel verschillende Syrah of Shiraz wijnen. Deze krachtige wijn wordt gekenmerkt door de typische geur van zwarte peper, drop, viooltjes, eucalyptus en gestoofd fruit. Echter, een Syrah uit de Rhône is absoluut heel anders dan de Shiraz uit Zuid-Afrika of Nieuw-Zeeland. De wijnkaart staat bomvol met al deze verschillende varianten dus je kunt hier eindeloos proeven en je voorkeur bepalen.

Strijk neer bij de openhaard in de Oosters ingerichte huiskamer en laat je verrassen door deze mooie wijnen. Mocht je toch liever wat anders willen? Niet getreurd want er staan in totaal zo’n 140 wijnen op de kaart dus er is voor ieder wat wils. Voor de lekkere trek bestel je een van de borrelplankjes of ga voor de warme snacks zoals Iberico kroketjes, kwartelboutjes of de ingewikkelde garnaal. Deze laatste is overigens echt een aanrader!Wijnbar SHIRAZDe wijnboutique

In de aangrenzende wijnboutique van wijnbar SHIRAZ kun je alle wijnen van de kaart kopen voor thuis. Er wordt simpelweg een korting gehanteerd op de prijs van de wijnkaart. Deze kan oplopen tot wel 60% dus zeker de moeite waard om eens te checken. Ook als je alleen een fles wijn wil kopen dan kun je in de boutique terecht. Want deze is niet alleen toegankelijk voor gasten van de wijnbar. Uniek in Amsterdam.

Shiraz Jardin des Vins

Lijnbaansgracht 267-HS

Amsterdam

Lees in deze catergorie ook wijnbars in Amsterdam en wijnbars in Rotterdam.